Tosyalı; “İskenderun’a Yıllardır Yapılmayan Hizmetleri Yapıyoruz”

0
137

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere  Belediye Meclis Salonunda toplandı.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında toplanan mecliste ilk olarak basın müdürlüğü ile emlak istimlak müdürlüklerinin teklifleri gündeme alındı.

Gündemin ilk iki maddesi komisyon raporları yetişmediği için ertelendi. Üçüncü madde olan ‘İskenderun Karayılan Mahallesi 506 ve 1306 parseller önü liman amaçlı kullanılmak üzere sunulan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’, komisyon üyesi CHP’li Meclis Üyesi Mecit Boğusoğlu’nun ‘Dolgu alanı ile plaj yerinin kapanması, ekolojik dengenin bozulması ve kamu yararının da olmaması’ gerekçesiyle şerhinin bulunmasına karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

‘Denizciler Mahallesi sınırları içerisinde 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı paftaları, plan açıklama raporu ve ekleri 30 gün süre ilan edilmiş olup, askı ilan süresi içerisinde yapılan 9 adet itiraz dilekçesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’ oy çokluğu ile, ‘Barbaros, Cumhuriyet, Pirireis, Kurtuluş, Hürriyet, Süleymaniye, Yenişehir, Savaş ve Çay Mahallelerinin bölge otoparklarının belirlenmesi için gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’ oy birliği ile kabul edildi.

Feyezan Kanalı Çevre Düzenlemesi ve Kıyı Tahkimatı Yapım İşi, asfalt yol kaplama yapım işleri, parke yol ve kaldırım yapım işleri, Ziraat Park Yapım işleri, Muhtelif Cadde ve Sokaklarda Yol Yapım İşi, yol yapım malzemesi alım işlerinin finansmanında kullanmak üzere, İller Bankası A.Ş’den nakit veya proje bazlı borçlanma yapılması ile ilgili her türlü iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi için Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı’ya gerekli yetkinin ve izinin verilmesi ile ilgili altı madde oy çokluğu ile kabul edildi.

‘İskenderun Pirinçlik Mevkii 1378, 1379 ve 1681 parseller ve yakın çevresinin “1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı” olarak planlanmasına yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi’ ile ‘Belediyemiz sınırlarında bulunan Akçay-Güzelçay, Akçay-Bekbele, Akçay-Suçıkağı, Suçıkağı-Aşkarbeyli Mahallelerine ait oluşturulan sınır haritasının değiştirilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi’ oy birliği ile imar komisyonuna gönderildi.

‘Mülkiyeti Belediyemize ait Aşkarbeyli Mahallesinde bulunan 2702 Ada 1 Parsel 6599,15 m², Aşkarbeyli Mahallesi 2702 Ada 2 Parsel 6353,35 m², Aşkarbeyli Mahallesi 4295 Parsel 4934.00 m² ve Şevre Mahallesi 627 Ada 2 Parsel 20604.96 m² yüzölçümüne sahip olan parsellerin, satışı yönünde karar alınmasına, alınan meclis kararını uygulamak üzere Belediye Başkanına ve Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü teklifi’ oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna; ‘Mülkiyeti Belediyemize ait olan, İskenderun Akçay Mahallesi 1314 Ada 18 Parsel (3809,88,15 m²) sayılı taşınmazın satışı yönünde karar alınmasına, alınan meclis kararını uygulamak üzere, Belediye Başkanına ve Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü teklifi’ ise Plan ve Bütçe ile İmar Komisyonlarına gönderildi.

‘2023 Mali yılı içerisinde uygulanmak üzere gelir tarifesinin bölümlerinde parasal tutarlar aynı kalmak şartıyla içerik değişikliği yapılmış olup, tarifenin güncel halinin meclisçe görüşülmesi ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü teklifi’ oy birliği ile kabul edildi.

‘2023 Yılı Temmuz ayı içerisinde düzenlenecek olan İskenderun Turizm ve Kültür Festivali çalışmalarına başlamak için Festival Yürütme Kurulu oluşturulacağından 3 adet Meclis Üyesinin seçilmesi ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü teklifi’ne istinaden İbrahim Yavuz, Erdal Keleş ve Halil Güneş Festival Yürütme Kurulu üyeliklerine seçildi.

Toplantı başında gündeme alınan basın müdürlüğü teklifi oy birliği ile kabul edilirken, emlak istimlak müdürlüğü teklifi plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, yapılması planlanan projeler, tamamlanan ve hizmete sunulan çalışmalar ile ilgili bir sunum yaptı. Bakanlıklar ile yaptıkları yoğun görüşmeler neticesinde kente pek çok proje ve hizmeti kavuşturduklarını vurgulayan Başkan Tosyalı, yıllardır İskenderun’a gelmeyen hizmetleri, bakanlıklarla yaptıkları sıcak ilişkiler ve istişareler sayesinde getirdiklerini ve getirmeye de devam edeceklerini ifade etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here