ASRIN FELAKETİ 11 İLİ ETKİLEDİ!

0
27

Kahramanmaraş Merkezli 7,7 ve 7,6 Büyüklüğünde Deprem

Hatay Başta Olmak Üzere 11 İl Depremde Büyük Yıkıma Uğradı

6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04.17’de kentimiz İskenderun’da da ciddi yıkıma neden olan ülkemizin birçok ilinde deprem meydana geldi. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7’lik depremin ardından Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da büyük yıkım yaşandı. Öğle saatlerinde ise aynı bölgede bu kez 7.6’lık şiddetli bir deprem daha meydana geldi.

Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 17 bin 674’e yükseldi. Yaralı sayısı 72 bin 879, yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444 olarak açıklandı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat Pazartesi günü merkez üssü Pazarcık ilçesi olan bir deprem meydana geldi. Saat 04.17’deki depremin büyüklüğü önce 7,4 olarak duyuruldu. Ancak AFAD ilerleyen saatlerde güncelleme yaparak depremin büyüklüğünün 7,7 olduğunu açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre sarsıntı yerin 7 kilometre altında oldu.

İki büyük depremin ardından art arda yüzlerce artçı depremler yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here