Tosyalı Holding, 2016’da Yatırımlara ‘Hız Kesmeden Devam’ Edecek!

0
316

tosyalı holding12015 yılında Osmaniye’de temelleri atılan Tosyalı-Toyo Çelik AŞ yatırımları ile start veren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı, 2016 yılına dair yaptığı değerlendirmelerde, Cezayir ve Karadağ başta olmak üzere global yatırımlarına hız vermeden devam edeceklerini bildirdi.

Afrika’nın en büyük demir çelik yatırımına imza atan ve bu yıl ayrıca asrın projesi TANAP’ta da kilit rolü oynayan holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, 2016 yılında da aynı ivmeyle yatırım ataklarına ve büyümeye devam edeceklerini vurguladı.

Bu yılın başında temelleri atılan Tosyalı-Toyo Çelik A.Ş ile birlikte yüksek teknolojili çelik ürünlerde Türkiye’nin dışa bağımlılığını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini de hatırlatan Tosyalı; “Bu yatırımla birlikte ülkemizin tamamen ithal edilen bir ihtiyacını yurt içinde karşılayarak, cari açığın azalmasına daha fazla katkıda bulunacağız. Bu yatırımla birlikte ülkemizin yıllık yaklaşık 500 milyon dolarlık ileri teknoloji ürünü çelik ithalatını ikame etmeyi planlıyoruz. Yine bu yatırımla birlikte Türkiye’ye 300 milyon dolarlık ek ihracat girdisi sağlayacağız” dedi.

Yaptığı açıklamada Fuat Tosyalı; “Biz Türkiye’nin global çelikçisiyiz. Sanayide yatırım yaparken global çelik piyasasındaki dalgalanmalara veya döviz kuruna göre hareket etmiyoruz. Günübirlik değişimlere göre karar vermiyoruz. Türk çelik sanayicisi olarak ihracatın artması ve Türkiye’nin global çelik piyasasındaki konumunun güçlenmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fason üretim anlayışından çıkmalıyız. Hammaddeden üretime gelen yatırımlara odaklanmalıyız. Bunun için global arenadaki tüm pazarlar ilgimizi çekiyor. Hiç ara vermeden, sürdürebilir rekabetçi adımlarımıza ve yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here