Tören Var Ruh Yok!

0
404

çocuk bayramı tören1Yaklaşık 15 Dakika Süren 23 Nisan Resmi Töreni Katılımın Az Olmasıyla da Coşkudan Uzak Kaldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın resmi töreni, Cumartesi günü sabah saatlerinde Anıt Alanı’nda gerçekleştirildi.

40 ayrı okulun temsili sayıdaki öğrencilerinin yanı sıra gaziler ile çeşitli kurum temsilcilerinin katıldıkları tören, Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü çelenginin Anıt’a sunulmasıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven’in çelenk sunumunun ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşımız okundu.

çocuk bayramı tören2

Günün anlamı ile ilgili konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven yaptı. Anıt Alanı’nda yapılan törene katılanların ve dünya çocuklarının bayramını kutlayan İskenderun Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, ecdadımızın, bağımsızlık ve özgürlüğe sahip çıkmak için büyük mücadeleye giriştiğini söyledi. Güven; “Gelecek nesillere daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. En temel görevimiz budur. Birlik ve bütünlüğümüzü, hain ve şer güçlerin tüm çabalarına karşın korumayı sürdüreceğiz. Gün, milli birlik ve beraberlik günüdür” dedi.

çocuk bayramı tören3

Çocukların kendilerini her alanda iyi yetiştirmesini isteyen ve insan haklarına ve evrensel insan haklarına saygılı yetişmelerini de isteyen Güven; “Böyle bir donanım, sizi, ailenizi ve ülkemizi yüceltecektir” dedi.

Konuşmanın ardından iki öğrenci şiir okudu. Tören şiir okunmasından sonra sona erdi. Anıt Alanında gerçekleştirilen tören yaklaşık 15 dakika sürerken, katılımın az olması da gözden kaçmadı. Güvenlik tedbirlerinin yoğun olduğu kutlamalarda, tören alanına giren herkes emniyet mensuplarınca sıkı aramadan geçirildi.

çocuk bayramı tören4

23 Nisan Belen’de de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Belen’deki, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin saat 08.30’da Atatürk Anıtına konulması ile başladı. Çelenk sunma programı sonrasında etkinliklere, Gazi Abdurrahman Paşa İlk ve Orta Okulu Bahçesinde düzenlenen kutlama programı ile devam edildi.

Kutlama programı Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Garnizon Komutanı Yzb. Salih Aygün, Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Siyasi Parti İlçe temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşların Daire Amirleri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

çocuk bayramı tören5

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Kaymakam Abdulaziz Aydın, beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması, öğrencilerin şiir okuması ve gösterileri ile ip çekme, çuval ve İzci grubu öğrencilerinin çadır kurma ve toplama yarışmaları ile devam ettirilerek, 23 Nisan dolayısı ile ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir ve resim yarışması ile spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere protokolün ödüllerini vermesi ve akabinde Gazi Abdurrahman Paşa İlkokulu Özel Eğitim ve Ana sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu serginin gezilmesi ile sona erdi.

Mithatapaşa’da 23 Nisan Şenlikleri

çocuk bayramı tören6

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaylısıyla Mithatpaşa İlkokulu da kendi bünyesinde bir etkinlik düzenledi. Şenlik havasında geçen şenlikte okul idaresinin hazırlattığı Atatürk baskılı tişörtleri giyen çocuklar gönüllerince eğlendiler.

çocuk bayramı tören7

Gelişim’den Çocuklara 23 Nisan Hediyesi

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi yönetimi de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, hastanede tedavi gören çocuklara Türk Bayrağı ve balon dağıttı. Hediyelerini büyük bir heyecanla Genel Müdür ve Başhekim Dr. Ömer Suha Caymaz’dan alan çocuklar, bayram sevinci yaşadı.

çocuk bayramı tören8

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle hastanede bulunan çocukları hediyelerle sevindirmek istediklerini ifade eden Dr. Caymaz; “Geleceğimiz olan çocuklarımızın yüzünü güldürmek için bugüne özel ufak hediyeler hazırladık. Bir kez daha varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyoruz” dedi.

çocuk bayramı tören9

İssume Ana Okulunda gerçekleştirilen törenlerde de ana sınıfı öğrencileri, bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Öğrenciler, ellerinde bayraklarla ve güzel kıyafetleriyle törenlere renk kattılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here