Halk Kütüphanesi Müdüründen Gazetemize Nezaket Ziyareti

0
251

kütüphane ziyaret1Kent Arşivindeki Eksiklikler Tamamlanıyor

İskenderun Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman, beraberinde Kütüphane Sorumlusu Nebil Özdemir olmak üzere gazetemiz idarehanesine nezaket ziyaretinde bulundu. Müdür Yaman İskenderun Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli’ye gazete arşivi bağışı nedeniyle teşekkürlerini iletti.

İskenderun Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman, beraberindeki kütüphanecilerle birlikte İskenderun’un ilk günlük gazetesi olan, İskenderun Gazetesini ziyaret etti. Gazetenin imtiyaz sahibi Rızkullah Terbiyeli ve Yazı İşleri Müdürü İlyas Edip Terbiyeli ile sohbet eden Kütüphane Müdürü Yaman, gazetemiz sahibi Rızkullah Terbiyeli’ye, Kütüphanenin ‘Kent Arşivi’nde bulunmayan İskenderun Gazetesi’nin birer nüshalarının bazılarını, kendilerine bağışlaması münasebetiyle teşekkürlerini sundu ve bir buket çiçek takdim etti.

Kent Arşivinin önemine dikkat çeken Müdür Yaman; “Arşivimizde eksikler vardı ve bu eksiklerin bir kısmını sizin sayenizde tamamlama fırsatı bulduk. Bundan dolayı Kentimizin ilk ve en eski gazetesi olan İskenderun Gazetesinin siz değerli yetkililerine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

kütüphane ziyaret2

İskenderun Halk Kütüphanesinin alan yetersizliği konusunda da sorularımızı yanıtlayan Müdür Yaman; “Kütüphanemizin yanındaki, Sağlık Ocağı olarak kullanılan tarihi binanın İlçe Kütüphanemize tahsis edildiği konusu gündemde. Hatta tahsisinin yapıldığını biliyoruz ancak resmi bir yazı elimize henüz ulaşmadı. Resmi yazının gelmesinin ardından bu binanın devrini alıp gereken işlemler başlayacağız. Kütüphanemiz, kentimize yakışır bir Kütüphane olacaktır” diye konuştu.

Sohbet niteliğinde geçen ziyarette konuşan Gazetemiz Sahibi Rızkullah Terbiyeli de bu zamana kadar tüm kurumlara gerekli desteğin yapıldığına işaret ederek; “Kütüphanemizin arşivindeki eksiklikleri elimizden geldiğince tamamlamaya çalışıyoruz. Desteğimiz bundan sonra da sürecek. Bu nazik ziyaretiniz için şükranlarımızı sunuyor, başarılarınızın devamını diliyoruz” dedi.

kütüphane ziyaret3

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here