“Toplumda Huzuru Sağladık ve Çok Güzel Çalışmalar Yaptık”

0
39

civelek toplantı1Belediye Başkanı Civelek Bir Basın Toplantısı Düzenleyerek Dört Yılın Değerlendirmesini Yaptı…

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, düzenlediği toplantıda, basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda, dört yılın genel değerlendirmesinde bulunan Belediye Başkanı Civelek; “Dört yılda gerçekten çok güzel çalışmalar yapıldı. Onun için çok mutluyum. Yapılanlar içerisinde bence en önemlisi hep birlikte toplumda huzuru sağlamış olduk” dedi.

Konuşmasının başında, göreve geldiği 29 Mart’ın yıldönümünü yaşadıklarını ifade eden Başkan Civelek; “Hepimiz İskenderun’u daha çağdaşlaştırmak daha güzelleştirmek için bir şeyler yapma amacındayız. 29 Mart’ın 4. Yıldönümünü yaşıyoruz. Yapılanlar içerisinde en önemlisi bence toplumda huzuru hep birlikte sağlamış olduk. Mutlu bir toplum birçok şeyler yapabilir. Hayatın zaten kendisi mutluysa güzel bir yaşam geçirmişsin demektir” diye konuştu.

300 Bin Kişi Kazansın, Ben Kaybedeyim!

İmar planı, trafik planı, altyapı, içme suyu, katı atık depolama tesisi, yeşil alanlar, spor kompleksi, parklar, engelli parkları, yeni itfaiye binası, afet koordinasyon merkezi, iskele, sahil düzenlemeleri, yeni sebze hali, taziye evleri, deprem kayıt istasyonları, kadın kültür evleri, sosyal market, yaşlılar şefkat evi ve dört yılda yapılan diğer tüm hizmetlere tek-tek değinen Başkan Civelek; “Altyapıya giren başkanlar genellikle seçim kaybeder derler. Ben kaybedeyim 300 bin kişi kazansın” değerlendirmesinde bulundu.

Göreve geldikten sonra ilk olarak ihtiyaçları belirlediklerini arkasından 1,5 yıl sonra hizmetlerin başladığını ifade eden Başkan Civelek; “Peyzajı ihaleye verdik, bütün İskenderun dolgu alanı, askeri lojmanlarına kadar üç dört ay içinde tamamen bitmiş olacak” dedi.

Değerlendirmenin arından basının sorularını da yanıtlayan Başkan Civelek, iskele etrafında balık ekmek seyyar satıcı talebine de “Hayır çok büyük kirliliğe sebep olur” şeklinde yanıt verdi.

civelek toplantı2

“Taşıma Suyla Olmuyor…”

İskenderunspor ile ilgili yöneltilen soruyu da yanıtlayan Başkan Civelek;  “Profesyonel takıma belediyenin yasal olarak maddi herhangi bir yardımı olamaz. Hiçbir yasal olmayan şey yapmam ama İskenderunspor için varlıklı kişilere yemek tertipledik. Nuri Üysen başkan oldu, çok büyük katkıları oldu gıyabında teşekkür ederim. Elinden gelen her şeyi yapıyor. Ancak taşıma suyla İskenderunspor’un ne hale geldiğini gördük. Taşıma suyla olmuyor bu iş, her şeyde altyapı. Yakında ihalesine çıkıyoruz kalıcı olacak bundan sonra İskenderunspor’u göreceksiniz. Otobüs ve her türlü desteği veriyoruz” dedi. 

Yeni nikâh salonunun açılmasıyla eski nikâh salonunun ne yapılacağına da açıklık getiren Başkan Civelek; “Orayı düzeltiyoruz sanat etkinliklerinde kullanacağız” diye konuştu.

“Bilim Evi Açıyoruz!”

Gençlere yönelik bilimsel bir projeden de söz eden Başkan Civelek; “Düşünmek, felsefe çok önemli, toplumumuzun düşünme yetkisini arttırmalıyız. Gençlerimizi soran, araştıran mantıkla yetiştirmeliyiz. Gelişmiş ülkelerin çocuklarıyla yarışabilsinler. Bu düşünceyle bir bilim evi açıyoruz, onun ihalesine çıkıyoruz. Çankaya’da bayrağın bulunduğu yerde bir Bilim Evi (Planeteryum) yapmak için her şeyi hazırlandı. Üç dört ay sonra bitmiş olur, gençler, çocuklar bilimsel her şeyi orada öğrenecekler” şeklinde konuştu.

“Teklif Gelirse Neden Olmasın?”

Önümüzdeki seçimlerle ilgili bir düşüncesi olup olmadığının sorulması üzerine Başkan Civelek; “Hiçbir zaman bulunduğum yeri bir üst makama sıçrama tahtası olarak görmedim kesinlikle. Bütün varlığımla bulunduğum yerin imkânlarını halka nasıl faydalı olabilir samimiyetimle öyle davrandım. Ondan sonra kısmet oldu. Teklif gelir hayhay niye olmasın çünkü ben bu işi öğrendim. Üç türlü başkanlık var protokol, saltanat, hizmet. Ben hizmeti seçtim ve bu işi sevdim. Hakikaten yaptığınızda bir iş ortaya çıkıyor, halk Allah razı olsun dediğinde o hazzı hiçbir şey vermez. İnsanların derecelendirmesi cebindeki parayla değil insaniyetle hizmetiyle ölçülmelidir” diye konuştu.

“Yenilenebilir Enerjiye Dönmemiz Lazım

Termik santralin de gündeme getirildiği toplantıda Belediye Başkanı Yusuf Civelek konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Termik santral bütün havaya suya toprağa zarar. Çocuklarımız da burada yaşayacak. Bu işi bilenlerden ben sordum. Teknik olarak bilemem. Türkiye’nin enerji açığı var bunu da mutlaka bir tarafa koymak lazım. Bizim şöyle avantajımız var, ekvatordan sonra en fazla güneş alan ülkeyiz, en fazla rüzgar alan ülkelerden biriyiz. En büyük sorun fabrikalarda enerjiye bağlı. Enerjiyi elinde tutarsan birçok şeye hükmedebilirsin. Bütün ülkeler güneş enerjisinde emekleme halindeler. Büyük millet meclisinden güneş enerjisi için lisans çıkmalı. Lisans çıkıp bilim adamlarının bu yolda ilerlemesi lazım! O zaman çağdaş ülkelerle yarışabiliriz. Türkiye’nin hızla yenilenebilir enerjiye dönmesi lazım, bu nedir güneş rüzgâr. Elalem Deniz dalgalarından bile enerji elde etmenin yollarını arıyorlar. O kadar detaylara inmişler çünkü fosil enerjiyle sürdürülebilir bir yaşam mümkün değil bir tarafta yaşam bir tarafta enerji tercih edin. Yaşamı tercih etmemiz lazım herhalde.

Katma değeri yüksek üretim alanına yönelmeli işadamlarımız. Türk halkı gerçekten çok çalışkan. Dış ülkelerde müthiş yatırımcılarımız var. Üretimde büyük firmalar giderek hizmet alanlarına dönüyor. Sen sanayi alanındasın devam et. Türkiye’nin üretime ihtiyacı var. Ülke kalkındıracak olan sanayi, tarımda sanayi, teknolojide sanayi.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here