Meclis Üyesi Kimyon’dan Belediye Başkanına Ağır Eleştiriler

0
88

ercüment kimyon2Belediye Yönetimi, Sol Düşünceye Sahip Bir Kadroya Teslim Edilmeli

İskenderun Belediyesinin 4 yıllık hizmetleri ve meclis çalışmaları ile ilgili görüşlerini aldığımız Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Meclis Üyesi Ercüment Kimyon, Belediye Başkanı Yusuf Civelek’i soru yağmuruna tuttu. Belediye başkanının popülizmi bir kenara bırakıp rüyadan uyanması gerektiğini öne süren Kimyon, siyasetin gerçeklerini görüp, yapamadıkları için kendini sorgulamalı ve bir dahaki dönem için İskenderun Belediye yönetimini sol düşünceye sahip bir kadroya teslim ederek ‘siyasal sorumluluğu’ gereği yerine getirmesi gerektiğini savundu.

Belediye Meclis Üyesi Kimyon, 4 yıllık belediye çalışmalarında cevap bekleyen çok sorular olduğuna vurgu yaptı. Belediye Başkanını soru yağmuruna tutan Kimyon; “Başkanlık süresince belediye başkanı, 4 yılda İskenderun Belediyesinin 400 trilyon kamu kaynağını nerelere harcadığını açıklamalıdır? Belediye başkanı 4 yılda ne kadar borçlandığını ve ne kadar kredi kullandığını kamuoyuna açıklamalıdır? Son 4 yılda belediyenin boş kadrolarına kimleri atadığını açıklamalıdır? Son 4 yılda kaç meclis toplantısına başkanlık ettiğini, kaç belediye encümen toplantısına başkanlık ettiğini açıklamalıdır? Belediye başkanı, vekâleten görev yapan müdürlerini niye asaleten atamadığını açıklamalıdır?

Kent Konseyi Neden Dondurucuya Konuldu?

Belediye başkanı sayısal ortamda hizmet üretme eksikliğini mevcut personeli ile niçin yapamadığını kamuoyuna açıklamalıdır? Belediye başkanı “kent konseyini” niye buzdolabının dondurucu bölümüne koyduğunu açıklamalıdır? Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Haluk Arlı’yı yasalara aykırı olarak Belediye Başkan Yardımcısı sıfatı ile yönetmesine hangi nedenlerle izin vermektedir? Bunu açıklamalıdır. Belediye Başkanı kenti için seçim bildirgesinde açıkladığı taahhütlerine niçin uymadığını açıklamalıdır? Belediye başkanı meclisinden kendi partisinin meclis üyeleri ile değil de AKP meclis grubu ile hizmet etme gerekçesini kendi seçmenine ve tüm kamuoyuna açıklamalıdır?

Belediye başkanı popülizmi bir kenara bırakıp rüyadan uyanıp hayatın ve siyasetin gerçeklerini görüp yapamadıkları için kendini sorgulamalı ve samimi bir öz eleştiri yaparak, bir dahaki dönem için İskenderun Belediye yönetimini sol düşünceye sahip bir kadroya teslim ederek, siyasal sorumluluğu gereğini yerine getirmelidir. 4 yılda arpa boyu yol ilerlememiş belediye yönetiminin kalan 1 yılda önemli bir hizmet üreteceğini düşünmüyorum!” dedi.

Kendine Ait Bir Fikri Yaşama Geçirmeli

Belediye başkanından beklentilerini de sıralayan Meclis Üyesi Kimyon; “Başkan Civelek, 15 yıl İskenderun’da süren zorba bir kent yönetimi sonrasında gelmiş, geçiş döneminin koşullarını yaratmış ılımlı üslubu ile hoş bir seda olarak anılacaktır. Ancak, bundan sonra yapması gereken misyonu; İskenderun’u gelecek dönemlere taşıyabilecek, kent kimliğini, kent ekonomisini, kent planlanmasını huzur ve refahını tesis edecek, Avrupa normlarında sosyal demokrat çevreci bir kent yönetimine taşıyacak kadroların önünü açmak olmalıdır. Bunu başarması halinde kentimize bu anlamda önemli bir hizmet yapıp, dönemini başarıyla tamamlayan biri olarak anılabilir.

Dileğim, 4 yılda yaptığı dinlemekten vazgeçerek, kendine ait bir fikrin yaşama geçmesini sağlamasıdır. Aksi halde oda son bir sene içinde batan gemiyi yakınındaki kişilerin terk edeceğine şahit olacaktır. Temennim bir belediye başkanı olarak geçmişte yaşananların kendisinin de yaşamamasıdır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here