Topal; “Bunlar Açıkça Gözdağıdır”

0
90

serkan topal11CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal Basın Kuruluşlarına Yapılan Saldırıları Sert Bir Dille Kınadı…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal son günlerde çeşitli basın kuruluşlarına yapılan saldırıları ve Nokta Dergisi’nin son sayısının toplatma kararını sert bir dille kınadı.

CHP’li Vekil Serkan Topal yaptığı açıklamada basın özgürlüğü endeksinde en alt sıralarda olan Türkiye’nin bu alanda da gittikçe itibar kaybettiğini ve basın özgürlüğü, kişisel hak ve hürriyetler, haberleşme özgürlüğü gibi konularda irtifa kaybettiğini sözlerine ekledi. Topal sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bilindiği gibi Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün (RSF) ‘2015 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ raporuna göre Türkiye Nijer, Liberya, Zambiya, Mali ve Zimbabwe gibi ülkelerin gerisinde 180 ülke arasında 149’uncu sırada. RSF raporunda Türkiye’nin haber alma özgürlüğü, siber sansür ve yayın yasağı gibi alanlarda gerilediği de kaydedilmiş durumda.

Gazetecilerin, basın emekçilerinin durumu ve onlara yapılan baskı iktidarın tek adam yönetimi anlayışını pekiştirmekten başka amaca hizmet etmemektedir. Canı sıkılınca twitter’a sansür uygulayan, canını sıkan bir haber olduğunda yayın toplatan, habercileri cezalandıran bu anlayış bir Ortaçağ zihniyetinin uzantısıdır ve maalesef ülkemizi her alanda zor durumda bırakmaktadır. Daha da kötüsü bütün bu baskı ve uygulamalar gerçekleri kapatmak ve halkın gerçeklerden haberdar olmasını engellemek amacıyla yapılmaktadır.

Son zamanlarda Hürriyet gazetesine yapılan saldırılar ve Nokta Dergisi’nin kapağından dolayı toplatılmasının tek anlamı sansürün eğer gerekirse kaba şiddete kolayca dönüştürülebileceğidir ve bu açıkça bir gözdağıdır. Bizler kuşkusuz bu kuru kabadayılıklara prim vermeyecek bir demokrasi ve adalet anlayışıyla görevimizin başındayız ve olayların takipçisiyiz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here