Şehidimizin Acı Haberi, Baba Evinde Yürekleri Dağladı

0
320

hassa şehit1Hakkâri-Van kara yolunda hain PKK tarafından yola döşenen mayının infilak ettirilmesi sonucu, şehit olan iki şehit polisten biri, Hassa’nın Aktepe Yukarıbucak mahallesi nüfusuna kayıtlı Mehmet ve Feride Tuhal’ın polis oğulları 29 yaşındaki Mehmet Tuhal oldu. Polis Memuru Tuhal’ın şehit olduğu, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala ve devlet yetkililerimiz tarafından baba ve annesine haber verildi.

Acı haberin duyulmasının ardından halkımız ve akrabaları şehit evine akın etti. Şehidimizin baba evine Türk Bayrağı asıldı. Sağlık ekiplerimiz hazır bekletildi.

Ailenin dokuz çocuğundan biri olan Şehit Polis Mehmet Tuhal 6 yıldır İstanbul’da olay yeri inceleme polisi olarak görev yapıyordu. İki ay önce Hakkâri’ye atanan şehidimizin diğer bir kardeşinin de uzman çavuş olarak vatana hizmet ettiği belirtildi.

hassa şehit2

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Başkan Yardımcısı Seyfettin Araz, Hatay İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Ay, Hassa Garnizon ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nuri Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şimşek, Mahalle Muhtarı Ahmet Mullaoğlu ve mahalle halkı gece yarısı baba evine gelerek, şehidin ailesine acı haberi verdi.

Kaymakam Pala, şahadet haberini vermekte zorlanırken, kelimeler adeta boğazında düğümlendi. Yutkunarak verdiği şahadet haberini duyan şehidimizin annesi adeta şok geçirdi. Evladının şahadet haberini duyan annesi Feride Tuhal’ın “Mehmet’im” diyerek çığlık atması, yürekleri dağladı. “Evladım bayramda geleceğini söylemişti. Anne kurbanlıklarımızı alın demişti. Benim kurbanlığımı da Kuran Kursuna mı vereyim, ne yapayım demişti. Onun için bugün para gönderecekti. Oğlum Mehmet’im” diyerek ağlaması, herkesi duygulandırdı.

hassa şehit3

Kaymakam Mustafa Pala da şehitlik mertebesinin istek değil nasip işi olduğunu belirterek; “Ne mutlu evladımız şehit oldu. Peygamberimize komşu olacak. Sizlerde şehit annesi, babası oldunuz. Hepimizin yürekleri yandı dağlandı. Hepimiz bu acıyı yüreklerimizde taşıyoruz. Vatan için can veren yiğitlerimizin acısına dayanmak çok zor. Allah bu şehitlerimizin sefahatine hepimizi nail eyledin” diye konuştu.

Daha sonra şehidimizin ruhuna Yasin-i Şerif okunarak dua yapıldı. Şehit ailesinin acısını paylaşan devlet yetkilileri saat gece 24.00’te baba ocağından ayrıldılar.

Cenaze Töreni Bugün 15.00’te

Şehit Polis Memuru Mehmet Tuhal’ın cenazesinin, bugün saat 15.00’te Aktepe Ulu camiinde kılınacak cenaze namazı sonrası Yukarıbucak Mezarlığına defnedileceği bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here