TMO Satış Ofisi Önündeki Kuyruk Gittikçe Uzuyor

0
121

Geçtiğimiz günlerde temel gıda ürünlerinde yapılan KDV indirimi, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nde satışı yapılan ürünlere de yansıdı. Yapılan indirim sonrası, ayçiçek yağı satışının başlamasıyla satış ofisi önünde oluşan kuyruk daha da uzadı.

Satış ofisinin açıldığı saatten kapandığı saate kadar uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, piyasadan daha uyguna gıda ürünleri alıyor olmaktan dolayı memnun olduklarını dile getirirken, bu çağda hala ürün almak için sıra bekliyor olmaktan da şikâyet ettiler.

TMO Satış Ofisi önünde oluşan uzun kuyrukta bekleyen vatandaşlar görüşlerini şu şekilde dile getirdi;

-Fiyatlar dışarıya göre daha uygun, Allah devleti başımızdan eksik etmesin, bizi ne duruma düşürdüler. Yoksa Türkiye cennettir. Böyle vatana ihanet edeni hiç görmedim, ihanet ediyorlar bu vatana. 76 yaşındayım kuyruktayım!

-Burada her şey %25 daha ucuz. Tarım kooperatifine gittim buradaki yağ orada 120 lira, çarşıda 130 lira, burada 92 lira. Mercimek çarşıda 18 lira burada 12 lira. İşte bizim düşeceğimiz hal bu. Bundan 30 sene önce limanda çalışıyordum, Türkiye dünyanın her yerine ihracat yapardı bu ürünleri, şimdi ithal ediyoruz, ne hale geldik.

-Dışarıda pahalı ürünler, o yüzden buraya geldik, buradan alacağız. Emekliye zam verdiler 500 lira ama gıda ürünlerine ne kadar zam geldi? Yetmiyor, gücümüz yetmiyor, alamıyoruz, mecbur gelip burada kuyruk bekliyoruz. Yaşımızı 65 olmuş halen kuyruklardayız. Daha ne olacak bilmiyorum.

-Artık nerede ucuz ürün bulursak oraya gidiyoruz. Hayat gerçekten zor, her şeye zam geldi! Fakiri düşünen yok!

-Bir teneke yağ almaya geldik. Bir teneke yağ için sabah dokuzdan beri buradayız, kuyruktayız. Bizi bu hale düşürenler utansın. Bu ülke bu duruma geldi, daha da kötüye gidiyoruz, iyiye gitmiyoruz.

-Yağ almak için sıraya girdik, görünen ortada, fazla konuşmaya gerek yok, kuyruğu görüyorsunuz. 3-5 lira için, bu halk bu sıraya giriyorsa gerisini bizi bu hale düşürenler düşünsün. Halk da artık bir şeyleri görmeye başlasın bence. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here