Deneyap Atölyeleri Uygulama Sınavı Ürünleri Sergilendi

0
63

İskenderun Gençlik Merkezinde, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen DENEYAP Atölyeleri Uygulama Sınavında hazırlanan projelerden oluşan sergi ziyaretçilerle buluştu.

Gençlik Merkezi bahçesinde açılan sergiyi İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Av.Tayfun Boda, Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Abdulkerim Güven, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, Belediye Meclis üyeleri birlikte gezdi.

Onlarca öğrencinin hafta sonu büyük uğraşlar sonucu oluşturduğu projeleri inceleyen Kaymakam Yönden ve protokol üyeleri gençlerin el becerilerine hayran kaldıklarını belirttiler. Aralarında özel öğrencilerin de yaptığı projeleri ayrıca izleyen misafirler geleceğe ışık tutacak ve ülkemizi kalkındıracak geleceğin teknoloji yıldızlarının çekirdekten yetiştiğini yerinde gördüler.

Deneyap Türkiye Atölyeleri hakkında bilgiler veren İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin; “Tüm Türkiye genelinde 28 ilde düzenlenen Deneyap Türkiye Uygulama sınavlarının bir ayağını da geçtiğimiz günlerde İskenderun Gençlik Merkezimizde gerçekleştirdik. Bu durumdan dolayı son derece mutluyuz. Uygulama sınavlarına 164 ortaokulu öğrencimiz, 103 de lise öğrencimiz girdi. 3. fazda yer almak ve Hatay’da hem Antakya’da hem İskenderun’da böyle bir oluşumun olması bizleri çok mutlu etti.

Projeler kapsamında gençlerimiz ortaokul ve lise grubunda rüzgar tribünü gerçekleştirdiler. Tamamen kendi hayallerinde canlandırdıkları rüzgar tribünlerini yaptılar. Tribünleri oluşturduktan sonra belli aşamalarda sınava tabi sokuldu çocuklarımız. Sınav esnasında kendilerini yeterince anlatabilmeleri, projelerinin sağlamlıkları ve aynı zamanda üretebildikleri voltaj değeri, elektrik değerine bakıldı.

Beklediğimizden fazla çok ciddi bir katılım oldu. Bundan dolayı çok memnunuz. Biz de bugün arkadaşlarımızla birlikte cumartesi pazar sınavlara katılan tüm öğrencilerimizin ürünlerini sergileme kararı aldık. Katılımcılarımızın bütün ürünleri burada iki gün boyunca kalacak, görmek isteyenler aramızda olacak. Bu projenin başka bir özelliği ise sergi tamamlandıktan sonra hiçbir ürünü atık malzeme olarak kullanmayacağız. Aynı zamanda inovasyon atölyemizde tekrardan değerlendireceğiz. Atık durumda olan ürünleri de geri dönüşüm yoluyla başka programlarda, başka işlerde kullanacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here