TGRT Belgesel Kanal’ın Konuğu İskenderun Oldu

0
57

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ile yapılan röportaj ve İskenderun ile ilgili çekimler, TGRT Belgesel Kanal’da 17 Aralık Pazartesi tarihinde yayınlandı. Belediye Başkanı Civelek, ‘Değişen Türkiye’ adlı programda, İskenderun’un barış içerisinde yaşanan tüm dünyaya örnek bir kent olduğunu söyledi.

Programda, İskenderun’un coğrafi yapısına da değinen Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Atatürk Anıtı arkasında yapımı süren iskelenin tamamlanmasıyla, sportif olta balıkçılığının rahatlıkla yapılabileceği gibi, su sporlarında da artış yaşanacağını kaydetti. Programda, İskenderun’daki değişim ve gelişmelere yer verildi.

‘Değişen Türkiye’ adlı belgesel programındaki konuşmasında, halkı ve coğrafi yapısı açısından güneyin incisi İskenderun’un binlerce yıl önce kurulduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Büyük İskender tarafından kurulan doğal limanıyla, İskenderun’un çok stratejik konumda bulunduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Civelek; “Doğu Akdeniz’den tüm kuzey Afrika’ya ve diğer bütün Akdeniz kentlerine açılan büyük bir kapı. İskenderun yapı olarak bir liman kenti, aynı zamanda jumbo karides, İskenderun karidesiyle balıkçılıkta da çok tanınmış kent” dedi.

İskenderun’da, deniz ve yaylanın birlikte olduğunu, denizden 15-20 dakikada yaylaya çıkılabilen istisna bir kent olduğunu belirten Belediye Başkanı Civelek; “İskenderun, barış ve hoşgörü ortamında yaşanan tüm dünyaya örnek bir kent” diye konuştu.

Kış mevsiminde bir gün önce yağmur varken, ertesi gün güneşli bir havada ceketle çok rahat dolaşılabildiğini, sahil kenarında açık bir mekânda çay, kahve içilebildiğini ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Birçok iklimin de aynı zamanda coğrafi yapısından dolayı birlikte yaşandığı güzel bir yer” dedi.

Atatürk Anıtı arkasında yapımı süren iskelenin yaklaşık iki ay sonra tamamlanacağını belirten Başkan Civelek, “İskeleden su motorlarıyla gezilebilecek. Su sporlarında, yelken sporlarında artış olacak. Güzel bir üniversitemiz var. Üniversitemizle birlikte sportif olta balıkçılığı etkinlikleri de burada yapılabilecek. Vatandaşlarımız bundan da yararlanacak. Bu çok güzel kentimize layık olmak için elimizden gelen her türlü hizmeti yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İskenderun’la ilgili görüntülerin ekrana yansıtıldığı programda, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve diğer konuşmacılarla yapılan çekimlere de yer verildi. Programda, İskenderun’un barış ve hoşgörü ortamında yaşanabilecek muhteşem güzelliklere sahip bir kent olduğu vurgulanırken, ekonomik yapısı, tarihi, coğrafi, kültürel ve doğal güzellikleri de yer aldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here