TGB’liler Mumcu ve Okkan İçin Toplandı

0
172

mumcu anma3“Mücadeleniz Bugün Bizim Mücadelemizdir”

Türkiye Gençlik Birliği, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katledilmesinin 22. yıldönümü nedeniyle Boyacılar Parkında bir araya gelerek bir açıklama yaptılar.

Birlik adına açıklamayı TGB Şube Başkanı Ali Zorlu yaptı. Zorlu, Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’ı anmak ve mücadelelerinin kendilerinin mücadelesi olduğunu beyan etmek için toplandıklarını duyurdu. Uğur Mumcu’nun öldürülmeden önce polis-mafya-siyaset ağının derin boyutlarını araştırmakta olduğunu hatırlatan Zorlu; “Siyasal İslam’ın Türkiye ve dünyada nasıl bir tehlike oluşturduğunu kitaplarında anlatmıştı. PKK-MİT ilişkilerini aydınlatmak üzereyken hain bir saldırı sonucu şehit edildi” dedi.

mumcu anma4

Ali Gaffar Okkan’ın öldürülme sebebinin ise, Türk ve Kürt halkının birleşmesine, birbirine kenetlenmesine büyük emek harcaması olduğunu kaydeden Zorlu; “Ali Gaffar Okkan’ın şehit edilmesinin arkasında, Diyarbakır’a kardeşlik tohumlarını ekmesi, PKK ve Hizbullah terör örgütlerinin üzerine gitmesi, bunlara büyük darbeler vurması ve Kürt halkını terör tehlikesinden koruması vardır. Ölümünün üzeriden 14 yıl geçmesine rağmen ektiği kardeşlik tohumlarının yeşerdiğini görüyoruz” şeklinde konuştu.

Bu saldırıların aslında cumhuriyet devrimlerine, Türk-Kürt kardeşliğine, Türkiye’nin aydınlık geleceğine yapılan saldırılar olduğunu savunan Zorlu; “Bu saldırıların ardında Mafya-Tarikat-Gladyo çetesinin olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizler bugün onların aydınlık birikimlerine donandık. Gericiliğin ve bölücülüğün üzerine bıraktıkları bu mirasla yürüyoruz. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz ve haykırıyoruz. Mücadeleniz bugün bizim mücadelemizdir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here