CHP İlçe Örgütü Mumcu’yu Andı!

0
56

mumcu anma1Jorj Basus; “Unutmadık, Unutturmayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Örgütü, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle, geçtiğimiz hafta sonu bir anma programı düzenledi. İlçe binasında bir anma köşesi hazırlayan İlçe Yönetimi, Uğur Mumcu’yu aradan 22 yıl geçmesine rağmen unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurguladılar.

Yönetim adına kısa bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Jorj Basus, Mumcu’nun o günlerden Türkiye’nin bugünkü durumunu öngördüğünü ifade etti. Uğur Mumcu’nun, bu ülkenin yetiştirdiği en önemli gazetecilerden biri olduğunu vurgulayan Basus; “Kuşkusuz o sadece bir gazeteci olmanın ötesinde kafası ve yüreği ülke sevdasıyla dolu, cumhuriyet devrimlerine inanmış bir dava adamıydı. Onun bu özelliği, kendilerini karanlıkla besleyen güç odaklarını rahatsız etmekteydi. Yazdıkları, söyledikleri, dahası varlığı, onlar için tahammül edilemezdi. Evet, onu aramızdan ayırdılar, ama o çoktan Cumhuriyet devrimlerine bağlı yeni bir kuşağın fikri lideri oldu.

mumcu anma2

O yazdıkları ve yaptıklarıyla bizlere ışık tutmaya devam ediyor. Cumhuriyet ve demokrasi mücadelesiyle ucunu sivrilttiği keskin kalemi, 24 Ocak 1993’te uğradığı suikastta kırıldı Uğur Mumcu’nun. Bugün aramızdan ayrılışının 22. yıldönümünde, onu derin bir özlem ve saygıyla anıyoruz. Ülkemizin ve Türk basınının kaybettiği en büyük değerlerden biri olan Mumcu, mafya ve siyaset ilişkisine, teröre, yolsuzluğa, kökten dinci akımlara karşı somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle önder bir gazeteci olmuştur” dedi.

Konuşmasında gençlere seslenen Basus, onlardan, Mumcu’nun kitaplarını okuyarak onu tanımalarını, fikirlerini anlamalarını isteyerek; “Bu sene, özellikle gençlerden Uğur Mumcu’yu onun kitaplarından birini ya da köşe yazılarını okuyarak anmalarını istiyoruz, işte o zaman cesur yüreğimizin acısının neden 22 yıldır dinemediğini anlayabilirler. Eğilip, bükülmeden yazan kalemlerin ucundan neler dökülebileceğini ancak O’nu okuduklarından görebilirler. Bugün birçok insanın, kavrayamadıkları gelişmeler için “keşke yaşasaydı da bunları bize belgeleriyle anlatabilseydi” dediğini biliyoruz. Düşünenlerin öldürülmemesi, öldürülenlerin hiç unutulmaması diliyoruz. Halkın seni unutmadı, unutturmayacağız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here