‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ İçin Dörtyol Ticaret Odası Ankara’da

0
111

dörtyol yürüyüş1Cemal Talay; “Ortak Paydamız İnsan Haklarına ve Hukuka Saygıdır”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünü yaptığı ve perşembe günü Ankara’da gerçekleşen “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” mitingine Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tam kadro iştirak etti.

Perşembe günü sabahın erken saatlerinde iki araç ve elli kişilik bir ekiple yola çıkan Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası kafilesine Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı’da eşlik etti.

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay mitingle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Yürüyüşümüzde herhangi bir siyasi parti ve görüşün flaması yoktu. Herkes ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüdü. Terörü lanetleyerek vatanımıza sahip çıkacağımızı gösterdik. Ortak paydamız insan haklarına ve hukuka saygıdır” dedi.

‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ yürüyüşüne; TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD eski Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Koç Grubu’ndan Ali Koç, Demirören Grubu’ndan Yıldırım Demirören, TÜSİAD’ın Yönetim Kurulu Üyeleri, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, STK ve sendika başkanları ile iş dünyasından çeşitli isimler katıldı.

dörtyol yürüyüş2

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay’ın öncülüğünde yürüyüşe katılan Dörtyol ekibi ise alanda vakarlı duruşları ve itidalli tavırlarıyla göz doldurdu.

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada; “Birliğimizin ve bağımsızlığımızın simgesi olan ay yıldızlı bayrağımızı alıp buraya geldik. Milletimizin kardeşliğini korumak için buraya geldik. Üzerimizde oynanan kirli oyunu boşa çıkartmak için buraya geldik. Bizi ayırmaya çalışan fitne ateşini söndürmek için buraya geldik. Huzura kast edenlere karşı tek yürek olduğumuzu göstermek için buraya geldik. Toplumsal barışa güç vermek ve kırılan umutları yeniden yeşertmek için buraya geldik. Farklılıklarımıza değil, ortaklıklarımıza, umut dolu geleceğimize odaklandık. Terörü lanetledik, kardeşliğimize sahip çıktık. ‘Teröre hayır, kardeşliğe evet’ dedik. Gün, demokrasimize, birliğimize ve birbirimize sahip çıkma günüdür. Hep birlikte bugün sağduyumuzu ortaya koyduk. Hep birlikte bugün vicdanımızın sesine kulak verdik” dedi. Haber: Sedat İskenderoğlu/Dörtyol

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here