Teknoversite Günleri Stantları Gençlere İlham Veriyor

0
49

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’nde 13-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan Teknoversite Günleri başladı. İSTE Merkez Kampüs rektörlük binası önünde her bölüm tarafından açılan stantlarda, öğrencilerin yaptıkları çalışmalar ve projeler sergilendi.

Mimarlık standı hakkında bilgiler veren İSTE İç Mimarlık Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fatih Mehmet Hasbek; “İç mimarlık bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim, bölüm temsilcisiyim. İç mimarlık bölümünün birinci ve ikinci sınıflarının hazırlamış olduğu projeleri sergilemekteyiz. Projelerde mobilya tasarımından, soyutlama tasarımlarına ve aynı zamanda bungalov ev tasarımına kadar yapılmış örnek çalışmaları şu anda sergiliyoruz” dedi.

Yine diğer bir mimarlık bölümü standı hakkında konuşan Mimarlık Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Diyar Ataç; “Burada mimarlık adına standımızı açtık. Mimarlık adına 4 standımız bulunuyor; iç mimarlık, mimarlık, peyzaj mimarlığı ve şehir bölge planlama olarak. Mimarlık olarak bizim yapmış olduğumuz çalışmalar, tasarımın iç ve dış kısmındaki bütün detayları, çizimleri, kullanıcının özelliklerine göre tasarımlar yapılıyor. Bu tasarımlar dahilinde biz planlarımız, çizimlerimiz ve maketlerimiz doğrultusunda gösterimler sağlıyoruz. Burada villa projemiz var, farklı konseptler hazırlıyoruz villamıza isteğe göre, özel bölümler, özel odalar hazırlanabiliyor. Eski döneme ait, eski dönemi yansıtan kemerli açıklıkları da tasarlıyoruz, eski mimariyi anlamak bugün için bir öncelik sağlıyor bize. Eskiden yapılmış olan bütün yapılar bizim için bir referanstır” dedi.

Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Onur Eserköy ise stantları ile ilgili şunları söyledi;

“Petrol ve doğalgaz mühendisliği olarak buradayız. Bölümümüzün faaliyetleri ve çalışmalarımızla ilgili bilgiler veriyoruz öğrencilerimize. Mezun olduğu zaman iş imkanları, istihdamları, iş bulma süreçleri, staj imkanları hakkında detaylı bilgiler paylaşıyoruz. Öğrenci topluluğumuz var uluslararası onlarla ilgili bilgiler paylaşıp gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaptığımız faaliyet ve etkinlikler hakkında bilgiler verip bize katılmalarını istiyoruz.”

Havacılık Elektrik Elektronik Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Sedat Jiyan Atalay da, stantta sergiledikleri uçağın parçaları hakkında teknik bilgiler aktardı.

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi doktora öğrencisi Ayşegül Ergenler, su altı müzesi ve yapay resif projeleri hakkında bilgiler vererek; “Nesli tükenmekte olan bazı deniz canlılarını, müze açmak amacıyla kuruttuk, vernikledik, şu an ön hazırlık olsun diye buraya sunduk. Nesli tükenmekte olan bir köpekbalığımız, kırlangıç balıklarımız, vatos balıklarımız var. Bunların dışında daha farklı deniz canlı türlerimiz de var, bunlar şu anda okulumuzda mevcut, sualtı müzesi açtığımızda bunlar hakkında bilgiler vereceğiz. Yapay resif projemiz balıkların ekolojik olarak habitatları açısından değerli bir proje. Fakültemiz bünyesinde dalış hizmetleri, kaptanlık hizmetleri ve birçok hizmetler verilmekte” diye konuştu.

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Elanur Şahin de verdiği bilgilerde; “Turizm fakültesi standı olarak geçiyor ama biz gastronomi topluluğu öğrencilerimizle buradayız. Hazırlık yaptık satış için öğrencilerimize katkı sağlamak amacıyla, falafelimiz var, tatlı ürünlerimiz var, satış yaparak öğrencilerimize destek olmayı düşünüyoruz. Hazırlıklarda da yine öğrencilerimiz yer aldılar” dedi.

Teknoversite günlerinde İskenderun Gençlik Merkezi de stant açtı. Stant hakkında bilgiler veren Merkez temsilcilerinden Özge Gedik; “Biz şu anda hem İskenderun Gençlik Merkezi olarak hem de İskenderun Teknik Üniversitesi içerisinde bulunan İSTE Genç Ofisi temsilen buradayız. Hem gençlik merkezimiz hakkında hem İSTE Genç Ofis hakkında gençlerimize bilgi vermek amacıyla bulunuyoruz ve hem de onlara güzel küçük hediyeler hazırlıyoruz, rozet basıyoruz. Burada olmaktan çok mutluyuz” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here