Teknoloji mi? Yoksa Futbol mu? (5)

0
82

Değerli Okurlarım, futbolu anlatırken, bu sporun sadece topu tekmelemekten ibaret olmadığını ve içeriğinde yığınla anlatılması gereken maddeler olduğunu da belirtmek gerekiyor. Futbol bir şiirdir, bir romandır. Futbol bir matematik, bir şovdur ve de Futbol fizik kurallarını alt üst eden muhteşem bir olaydır. Gözlerini kırpmadan futbol maçı izleyenler de eminim aynen böyle düşünüyorlardır.

Futbol öyle bir spor ki; hem halk tipi ve fazla teçhizat da gerektirmiyor ve aynı zamanda tarlada bile oynasan büyük haz duyuyorsun. Hayret ki hayret! Eskimo’ların futbol oynadıklarını duymadım. Öyle ya, buzlarla kaplı bir zeminde yürümek bile zorken futbol nasıl oynanır.

Bir okurum şu soruyu sormuştu: “Futbol Nedir?” Futbol “en değerli” bir sanat dalıdır. *Futbol en önemi bir reklam aracıdır, *Futbol bir meslektir. *Futbol bir yaşam biçimidir. Bütün güzellikleri uhdesinde toplayan bu spora insan olarak bizler de elimizden gelenleri yapıyoruz. Hayır yapmıyoruz, onu çirkinleştirmek için birbirimizle yarışıyoruz.

Teşvik Primi, Şike, Doping gırla gidiyor. Üstelik bazı spordan iyi anlayanlar bunları yasallaştırmak istiyor. Tamamen yanlış. Ayrıca ülkemizin öyle bir Başbakanı vardır ki, hiçbir sahtekârlığa, rüşvete, hırsızlığa, namussuzluğa, ahlaksızlığa katiyen göz yummaz. Öylesine namuslu ve şerefli bir insandır.

Ülkemiz neden ileri ülkeler seviyesinde? Çok şükür, namuslu ve şerefli yöneticileri varda ondan. Yoksa etrafımız düşmanla dolardı. Kimse bize itibar etmezdi. Yani iki paralık bir devlet olurduk. Şimdi öyle mi? Yarım asır önceki futbolla, günümüz futbolu arasında ilk bakışta bir fark görülmeyebilir. Bu doğaldır ama karakteristik (futbolcularla ilgili) fark hemen göze batıyor.

Teknolojinin fakir olduğu dönemlerde de futbol vardı. O futbolu oynayan futbolcular da vardı. Onlardan birisi de benim. Futbol hayatımı sona erdiren tekmeyi yediğimde dizim açılmıştı, dizimi tutum ve yere düştüm. Şimdikilere dokunun bakalım neler oluyor. Sanki Rambo’nun kasaturasını yemişler gibi upuzun yerdeler. Delikanlılığı da kimselere bırakmazlar. Hepsi de iyi delikanlıdır maşallah.

Realist olmamız gerekirse, teknolojinin renklenmesiyle futbolda da önemli gelişmeler oldu. Bunlar gözle gözükür şekilde oldu. Kurallar geliştirildi, UEFA stat konusuna özen gösterdi. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kuruldu. İnsanların futbolu çirkinleştirme gayretine rağmen bu sektör giderek yükseliyor ve özelleşiyor.

Futbola âşık olanlar için, bu bulunmaz bir nimet. Nefessiz pür dikkat izlediğimiz müsabakalar da oluyor. O hazza başka bir sporda bulabilmek mümkün mü? Günümüzde teknoloji en üst seviyede, futbol direktörü makamı da ihdas olunduğuna göre, iyi bir milli takım izlemek hakkımızdır diye düşünüyorum.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here