Tekel Binasına Yeni Proje Müjdesi!

0
124

bakan tekel binasıBir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müzzinoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte Arsuz bölgesinde de bazı ziyaretler gerçekleştirdi.

Bakanlar, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu, İskenderun Kaymakam Vekili ve Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belde belediye başkanları, işadamları ve çok sayıda partilinin de katılımıyla, Madenli’de bulunan eski Tekel tesisleri olarak bilinen Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezi tesislerinde incelemelerde bulundular.

Uzun yıllardır atıl ve bakımsız bir durumda olan tesisleri gezen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile Adalet Bakanı Ergin, tesislerin içler acısı haline bir son verip halkın hizmetine sunulacak bir yatırıma dönüştürüleceği müjdesini verdiler.

Tesislerde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, tesisleri gezen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yapılacak çalışmalarla ilgili bir fizibilite çalışması yaptırdıktan sonra, bölge illerini de kapsayacak bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ile AMATEM’in konuşlanacağını açıkladı.

Bakan Ergin; “Buranın fizibilitesi yapılacak. Bölge için kapsamlı bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, AMATEM, değişik branşlardan terapi merkezi için değişik düşüncüler var. Bununla ilgili tabi Sağlık Bakanlığımız tespitlerini yapacak. ihtiyaç nedir, bölgenin kapasitesi nedir? gün itibariyle buradan il dışına giden hasta sayımız nedir? Bütün bunlar değerlendirildikten sonra karar verilecek” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here