“Tecavüzcülerin Serbest Dolaşması Kadınları Tedirgin Ediyor”

0
127

bdp açıklama2BDP İskenderun İlçe Eş Başkanı Şükran Laçin’den Büyük Tepki!

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İskenderun İlçe Örgütü, kadına yönelik şiddet hakkında dün parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Yapılan basın açıklamasında konuşan BDP İskenderun İlçe Eş başkanı Şükran Laçin, ülkemizde kadına yönelik taciz, tecavüz ve katliamın bir türlü durmak bilmediğini vurguladı. Üç yılda 666 kadının, ya kocaları, ya yakınları ya da eski eşleri tarafından katledildiğini anımsatan Laçin; “Öte yandan yaşları 15-16 arasında kız çocukları taciz ve tecavüze uğramaktadır. Bu utanç verici suçları işleyenlerin, en ağır şekilde cezalandırılması gerekirken çoğu zaman ya çok göstermelik bir ceza ile geçiştiriliyor ya da tutukluluk halleri kaldırılarak toplumun içine bırakılıyor” dedi.

Kadına yönelik şiddet gösterip gerekli cezayı almayan erkeklerin serbestçe gezmelerinin kadınları tedirgin ettiğini de ifade eden Laçin; “Bunun son örneğini Bingöl’de yaşadık. 16 yaşındaki E.A’ya taciz ve tecavüz eden dört uzman çavuşun mahkeme kararı ile serbest bırakılması toplum vicdanını oldukça rahatsız etmiştir ve toplumda yargıya olan güveni sarsmıştır” diye konuştu.

Gezi Parkı olaylarına da değinen Eşbaşkan Laçin; “Gezi Parkı olayları sırasında insanların üzerine biber gazı, tazyikli su sıkan, dört insanımızın ölümüne neden olan emniyet güçlerine sahip çıkan Sayın Başbakanımızın biraz da tecavüze, tacize ve katliama uğrayan kadınlara ve küçücük masum kız çocuklarına da aynı şekilde sahip çıkmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. Var olan sistemin yanlışlığına da değinen Laçin demokrasinin ve insan haklarının temel alınmadığı, kadınların ise ikinci sınıf vatandaş olarak görülmesinin, bu sistemin bir parçası olan yargının ise adil davranmamasının tüm kadınları üzdüğünü belirtti.

Toplumsal barış sürecine doğru gidilen bu dönemde ülkemizin öncelikle kadınla barışı sağlaması gerektiğini ve bu anlamda hem zihniyet hem de anayasa ve yasaların değişmesi gerektiğini söyleyen Laçin; “Barış ve Demokrasi Partisi kadınları olarak Bingöl’deki yaşananları kınayarak adaletin bir an önce işletilmesini bekliyor, tüm toplumu da duyarlılığa davet ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here