Tecavüz İddiası Kenti Karıştırdı!

0
257

suriyeli öfkesi1İskenderun’da Suriyelilerce işletilen bir bakkal dükkânında, Suriyeli bir kişinin 10 yaşında çocuğa tecavüz ettiği iddiası kenti karıştırdı. Vatandaşlar tarafından darp edilen Suriyeli gözaltına alınarak emniyete götürülürken mahalle sakinleri de sokağa döküldü. Tecavüze uğradığı iddia edilen çocuğun herhangi bir cinsel davranışa maruz kalmadığı açıklandı.

Edinilen bilgiye göre olay Barbaros Mahallesi Mithatpaşa Caddesi üzerinde Suriyelilerce açılan bir pastanede meydana geldi. İddiaya göre, market, pastane ve fırın işleten Suriyelilerden pastanede çalışan 15 yaşındaki B.S. isimli Suriyeli, pastaneye gelen 10 yaşındaki A.C. isimli erkek çocuğuna tecavüz etmeye kalkıştı. Ailesinin A.C.’nin arkasından pastaneye gelmesiyle ortaya çıkan olayda, çocuğa tecavüz etmeye kalkışan Suriyeli linç edilmek istendi. Çocuğun ailesi ve çevredeki vatandaşlar tarafından darp edilen Suriyeli gözaltına alınarak emniyete götürülürken mahalle sakinleri de sokağa döküldü.

Suriyeli gencin, 10 yaşındaki çocuğa tecavüz ettiğini iddia eden vatandaşlar Suriyelilerin rahat durmadıklarını iş yerlerini açmaları halinde ortalığın savaş alanına döneceklerini söylediler.

İskenderun Kaymakamı, Hasan Özyiğit ile İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar da olay yerine gelerek vatandaşları ve çocuğun ailesini sakinleştirmeye çalıştı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı olayla ilgili mahallede gergin bir bekleyiş başlarken, çıkan arbedelerde ise yaralananlar oldu.

suriyeli öfkesi2

İşyerlerinin Camları Kırıldı

1 kişinin gözaltına alındığı olayla birlikte, polis ile öfkeli vatandaş arasında yaşanan arbedede 5 kişi de yaralandı. Suriyeli gencin 10 yaşındaki çocuğa tecavüz ettiği iddiası üzerine toplanan öfkeli vatandaşlar Suriyelilerin işletmeciliğini yaptığı iş yerlerinin taş yağmuruna tuttular ve camları yerle bir ettiler. Yine Suriyelilerin işletmeciliğini yaptığı iddia edilen bir manavda bulunan karpuzlar da öfkeli kalabalık tarafından yollara fırlatıldı. Atılan taşlardan bir vatandaş başından yaralandı.

Öfkeli kalabalığa elindeki megafon ile “Sakin Olun, Evlerinize Dağılın” çağrısı yapan Emniyet Müdürü Cengiz Başar olayı yatıştıramazken, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ile Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ da olay yerine geldiler.

İskenderun’da artık Suriyeli görmek istemediklerini söyleyen vatandaşlar; “Suriyeliler burada iş yeri açıyorlar, hainlik yapıyorlar. Artık Onları görmek istemiyoruz” şeklinde veryansın da bulundular.

Suriyelilerin çoğunlukta bulunduğu Barbaros Mahallesi polisler tarafından ablukaya alınırken, Suriyelilerin evlerinden uzaklaştırıldığı öğrenildi. Mahallede başlayan olayların akşam saatlerine kadar uzamasından dolayı, Emniyet güçleri olay mahallinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Mahalleye sevk edilen Çevik Kuvvet ekipleri ve Toma araçları gecenin geç saatlerine kadar görevlerini sürdürdü.

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, tecavüz iddiasıyla hastaneye kaldırılan 10 yaşındaki çocuğun herhangi bir cinsel davranışa maruz kalmadığının anlaşıldığını söyledi. İskenderun Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan A.C.’nin doktor raporunda tecavüz olayının söz konusu olmadığını kaydeden Kaymakam Özyiğit; “Doktor raporunda fiili herhangi bir şeyin gerçekleşmediği ifade ediliyor” dedi.

Tecavüz girişiminde bulunduğu iddiası ile gözaltına alınan Suriyeli gencin ise 14 yaşında olduğu Çocuk Büro Amirliğinde sorgusuna devam edildiği öğrenildi.

suriyeli öfkesi3

Valilikten İlk Açıklama

Konuyla ilgili Valilikten de bir açıklama yapıldı. Valilik açıklamasında aynen şu ifadelere yer verildi; “9 Ağustos 2014 Salı günü saat 14.00 sıralarında ilimiz İskenderun ilçesinde 155 polis ihbar hattını arayan bir anne, çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddiası ile şikâyette bulunmuştur. İhbar üzerine olayın faili olduğu belirtilen 14 yaşındaki Suriyeli B.S. gözlem altına alınmıştır. Konu ile ilgili yapılan inceleme neticesinde; B.S. (14) nin, 2006 doğumlu A.C. isimli bir erkek çocuğunu kandırmak sureti ile fiili livatada bulunduğu iddia edilmiş ise de yapılan tıbbi muayene sonucunda A.C. isimli çocuğun herhangi bir cinsel davranışa maruz kalmadığı anlaşılmıştır. Gözlem altına alınan B.S. (14) isimli çocuk Adli Makamlara sevk edilmiş olup, konu ile ilgili adli süreç devam etmektedir.

Bu vesile ile vatandaşlarımızı, ilimizde insani gerekçelerle geçici olarak bulunan Suriyelilere karşı kışkırtmak isteyen kişi ve grupların varlığı gözlenmiştir. Olayla ilgili olarak yetkili resmi makamlar tarafından yapılması gereken tüm işlemler, hukuk devletinin gerektirdiği kurallar çerçevesinde yürütülmekte olup, vatandaşlarımızın sağduyulu hareket etmeleri tavsiyeye değer bulunmuştur.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here