Tarihi Kaymakamlık Binası Arkeoloji Müzesi Olacak

0
28

Hatay Valisi Rahmi Doğan, beraberinde İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ile Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör olmak üzere, İskenderun Kaymakamlığı Ek Hizmet Binası olarak kullanılmakta olan Kaymakamlık eski binasında incelemelerde bulundu.

Vali Doğan, 1925 yılında inşa edilen ve 1940-2021 yılları arasında yaklaşık bir asırlık süre içerisinde “İskenderun Kaymakamlığı Binası” olarak hizmet veren tarihi binanın, “Arkeoloji Müzesi” olarak değerlendirileceği müjdesini verdi.

Diğer Bir Tarihi Yapıya Mahallinde İnceleme!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, beraberinde İskenderun Kaymakamı İskender Yönden olmak üzere ilçemiz Çay Mahallesi 92. sokaktaki tarihi bir binada da incelemelerde de bulundu. Vatandaşlarımız ile sohbet eden Vali Doğan’ın tarihi binalara verdiği önem memnuniyet yarattı.

Birçok kez gazetemizde haberlere de konu olan İskenderun’umuza ait birçok tarihi yerlerin de ele alınması ve restore edilerek kent hafızasına kazandırılması en büyük temennimiz olurken, Vali Doğan’ın bu çağrılara kulak vermesi de kent halkına mutluluk verecektir. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here