Sutopunda Milli Heyecan!

0
227

İlimizin başarılı yüzme kulüplerinden İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü, bu başarısını tescilledi. Kulüp, İstanbul’da 29-30 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılan 17 yaş altı Bayan Sutopu Milli Takım seçmelerine 8 sporcu gönderdi. Kulüp Baş Antrenörü Murat Kaptanoğlu, milli takımlara sürekli sporcu yetiştiren bir kulüp olmayı hedeflediklerini belirtti.

İskenderun’un adını, yüzme müsabakalarında en iyi şekilde duyuran İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü, sutopu milli takımına sporcu kazandırarak, kent tanıtımına büyük katkı sunmuştu. Bu kez 17 yaş altı Bayan Sutopu Milli takımına da sporcu kazandırmayı hedefleyen İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü, 29-30 Aralık 2012 tarihlerinde İstanbul’da yapılan milli takım seçmelerine 8 sporcu gönderdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Baş Antrenör Kaptanoğlu; “Türkiye genelinden toplam 60 sporcunun katıldığı seçmelere, 8 kişi ile en fazla sporcu gönderen kulüp olduk. Federasyon tarafından Ocak ayı içerisinde açıklanacak sonuçlara göre 60 kişilik kadro 30 kişiye düşürülerek tekrar bir kamp yapılacak. Bu kamp sonucunda da 13 kişilik milli takım kadrosu belirlenmiş olacak. Geçtiğimiz yıl sporcumuz Elisa Kenar’ın Türkiye 19 yaş altı Sutopu Milli Takımına girmeyi başarması, sporcularımızın yüzme ve sutopu teknikleri ve örnek davranışları ilgiyi bölgemize ve kulübümüze çekmiştir.

Sutopuna olan ilginin artması da kulübümüze mutluluk vermektedir. Bunun sonucunda kulüp yönetimimiz, antrenörlerimiz ve ailelerimiz ile birlikte hareket ederek, sporcularımızı Türk Yüzmesi ve Sutopuna kazandırmayı ve milli takımlarımıza sürekli sporcu yetiştiren bir kulüp olmayı hedefliyoruz. Seçmeler sonucunda umarım 8 kızımızdan çoğu milli takıma girmeyi başarır ve Elisa’nın açtığı yolda milli takımıza hizmet ederler” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here