Suriyeli Halaf, Felç Olmaktan Kurtuldu

0
90

gelişim-suriyeliSuriye’den Hatay’a getirilen 33 yaşındaki Atra Halaf, sol kol ve bacakta tam felç ve şuur kaybıyla Antakya’dan sevk edildiği Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nden 10 gün gibi kısa bir sürede yürüyerek çıktı.

33 yaşındaki Atra Halaf,  şiddetli baş ağrısını takip eden şuur kaybı ve sol kol ve bacakta tam felç ile eşi tarafından önce Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve sonrasında içine kanamış yaklaşık 5 cm çapında beyin tümörü teşhisiyle Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakıma yatırılan Atra Halaf, acilen ameliyata alınarak gerekli tüm müdahaleler yapıldı.

Ameliyat sonrası bilinci açılan Atra Halaf, yaklaşık 10 gün sonra sol kol ve bacağının da iyileşmesi üzerine yürüyerek taburcu edildi.

Taburcu olduktan sonra tamamen kendine gelen Atra Halaf, ameliyat öncesi kendisine hiç bilgi verilemediği için doktoru Beyin ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Doktor Özkan Özger’e sorduğu ilk soru “Ben niçin ameliyat oldum” şeklinde oldu.

Türkçe bilmediği için Arapça olarak sorduğu soruya ise kendisini yaşam boyu felç kalmaktan kurtaran doktoru Op. Dr. Özkan Özger şöyle yanıt verdi;

“Beyin tümörleri bazen içine kanayarak şiddetli baş ağrısını takiben şuur kaybına ve geriye dönüşümü olmayan felçlere neden olabiliyor. Ancak, başarılı bir ameliyat sonrasında, şansınızın da olması sayesinde kalıcı hasar oluşmadı. Sağlığınıza kavuşmanızdan dolayı biz de ekip olarak mutlu olduk.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here