Suriye’den Gelen Yaralılardan 5’i Hayatını Kaybetti

0
99

Ülkelerindeki olaylarda yaralanan 19 Suriyeli, ülkemize getirildi. Durumu ağır olan 5 yaralı hayatını kaybetti.

İdlip’e bağlı Harim İlçesi’nde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı ordu birlikleri ile rejim karşıtı grupların çatışmalarında şarapnel ve ateşli silahlarla yaralanan 19 Suriyeli, önceki gece Reyhanlı İlçesi’ne bağlı Beşaslan Köyüne getirildi.

Sınıra yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Harim’den akrabalarının yardımıyla Cilvegözü Sınır Kapısı yakınındaki Beşaslan Köyü’ne getirilen yaralı Suriyelileri, jandarmalar karşıladı. Suriyeliler, sınırda hazır bekletilen ambulanslarla Reyhanlı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan 5’i doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Yaralılardan 4’ü ise ilk müdahalenin ardından Antakya’daki hastanelere sevk edildi, diğerlerinin Reyhanlı‘da tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Yaralılarla gelen refakatçiler, Suriye ordusu tarafından atılan havan ve top mermileri nedeniyle çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu anlattılar.

Bu arada, Suriyenin İdlip kentine bağlı Harim kasabasında, Esed güçleri ve muhalifler arasında zaman zaman şiddetlenerek süren çatışma sesleri, kasabanın karşısındaki Beşaslan köyünden duyuluyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here