Suriye’de Ölen Türkmenler İçin Kuran-ı Kerim Okutuldu

0
130

türkmenlere mevlit1Milletvekili Karasayar; “Türkmen Kardeşlerimizi Yalnız Bırakmayacağız”

İskenderun Türkmen Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Suriye’de hayatını kaybeden Türkmenler için Kuran-ı Kerim okuttu. Maydanose Kafe’de kahvaltılı olarak düzenlenen programa, TBMM İdari Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Milletvekili Orhan Karasayar, Rusya’nın Suriye politikasını eleştirerek; “Sınırlarımızın yakınında Bayır Bucaklı Türkmen kardeşlerimiz üzerinden bu coğrafyada büyük oyunlar oynanmaya çalışılıyor. Oysaki Rusya DAEŞ’le mücadele veriyorum, savaşıyorum sözleri altında kendi planlarını hayata geçirmek istiyor. Katil Esad’ın zulümlerine karşı Türkmen kardeşlerim zor şartlarda ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

türkmenlere mevlit2

Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak Türkmenlerin haklı mücadelelerinde ne gerekiyorsa yanlarında olacaklarını kaydeden Karasayar; “Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, Türkmen kardeşlerimizin bugüne kadar yanlarında olduk, bugünden sonrada haklı mücadelelerinde ne gerekiyorsa yanlarında olacağız. Allah’ın izniyle o bölgede Türkmen kardeşlerimizi kimse mağdur edemeyecek. Türkmen kardeşlerimizi bugüne kadar yalnız bırakmadık bundan sonrada yalnız bırakmayacağız. O dağlara Allah’ın izniyle kimse giremeyecek ve coğrafyamızda oyun oynamak, düzen kurmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Çünkü artık güçlü bir Türkiye var. Bu ülkemizin çakıl taşını coğrafyamızda Türkiye’mizden habersiz, Türkiye’mizi hiçe sayarak artık planlar yapamayacak bu bölgeden, bu coğrafyadan kimse kafasına göre hesap soramayacağı net bir şekilde anlaşılmıştır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İmam Eyüp Hakan Kapan tarafından Suriye’de hayatını kaybeden Türkmenler için Kuran-ı kerim okundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here