“Suriye Kapısı Açılırsa 3’cü Dünya Savaşı Çıkar”

0
362

saadet ilçe2Saadet İskenderun İlçe Başkanı Halil Çelik Gündemi Değerlendirdi

Suriye’de yaşanan gelişmeleri değerlendiren Saadet Partisi (SP) İskenderun İlçe Başkanı Halil Çelik, Ortadoğu’ya açılan Suriye kapısı açılır ise 3. Dünya savaşının kaçınılmaz olduğunu söyledi. İlçe Başkanı Çelik, bu savaşa Türkiye’nin de çekilmek istendiğine de dikkati çekti.

Suriye ile ilgili gazı verenin İngiltere, savaş çığırtkanlığı yapanın da ABD olduğunu savunan SP İlçe Başkanı Çelik; “Ortadoğu’da öyle bir oyun var ki çok önceden hazırlanmış, şuanda da oynanmaya devam ediyor. Birileri bir yandan Türkiye’yi sıvazlıyor, diğer bir yandan da İran ile savaşa itiyor. Bunlar, Suriye’den sonra Türkiye ile İran savaşı çıkartmak amacı içerisindeler. Tıpkı domino taşı gibi Arap baharını ortaya koyan bir tek ABD ve İsrail bundan karlı çıkacaktır. BOP çerçevesinde vaad edilen toprakları kazanmak için Ortadoğu’da bu olaylar yaşanmaktadır. Ve maalesef mevcut iktidar kötü bir dış politika izlemektedir. Komşu ülkelerle sıfır problem söylemiyle yola çıktı ama şuanda dost hiçbir komşumuz kalmadı” dedi.

İncirlik Üssünün Kullanımına İzin Verilmemeli

Geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması gerektiğini vurgulayan Çelik; “Şu anda mevcut hükümetin yapması gereken, Suriye’ye olası bir saldırıda, geçmişte yapılan hatalar gibi İncirlik Üssünün kullandırılmasına müsaade edilmemelidir. Çünkü bizim bu operasyonda olmamamız lazım. Bizler, kula kulluk değil, hakka kulluk etmeliyiz. Birilerinden emir alan değil, şerefimizle dik durmalıyız. Bizim tarihimizde tahribat ve hunharca adam öldürme yoktur. Şerefli cihad eden bir ülkeyiz ve fetihlerimiz vardır.

ABD, geçmişte Irak için ‘Kitlesel imha silahı var, demokrasiyi getireceğiz’ dedi, Irak’a girildi ve çok sayıda insan öldü. Daha sonra da yanlış istihbarat denildi, özür bile dilenmedi. O günden bu yana demokrasi yerine daha fazla kan ve vahşet geldi. İşte, Suriye’de de aynı oyun oynanmak isteniyor. Bu oyuna gelmeyelim. Ortadoğu’nun kapısı olarak gördüğümüz Suriye’nin kapısı açılır ise 3. Dünya Savaşı kaçınılmaz olacaktır. Üzülerek söylüyorum, Türkiye’de bu savaşın içine çekilecektir. O nedenle aklıselim davranıp bu savaşın içinde olmamamız gerekir. Toplum olarak birlikte olup, kenetlenmeliyiz. Yek kuvvet olduğumuzu da dünyaya duyurmamız lazım” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here