Sultan Alparslan Anadolu’yu Kimden Aldı

0
163

Selçuklu Sultanı Hükümdar “Alparslan Han” Anadolu’yu Türk’lere yurt edinmek için Bizans’la tarihin yazdığı en büyük savaş olan “Malazgirt Meydan Muhaberesini” yaptı. 26 Ağustos Cuma günü namazını ifa edip, daha sonra, Fatih Sultan Mehmet Han ve Mustafa Kemal Paşa’nın da yapmış oldukları dua ile Allah-Allah sedaları ile “Bismillah Allah-u Ekber” diyerek savaşı başlatmıştır.

Bu büyük Meydan muharebesi, üç yüz bin kişilik Bizans Ordusu başında İmparator Romen Diyojen ile kırk bin kişilik Türk Ordusu başında Sultan Alparslan arasında geçmiş ve savaşı kazanan Büyük Hükümdar savaşı esiri, Bizans İmparatorun teslim alarak Anadolu’yu Türk’lere “yurt” edinmiştir. O esir alınan İmparatora insanca ve şanına uygun şekilde muamelede bulunmuştur. İşte benim Atam budur. İşte benim atam, en son İstiklal Savaşı ile bize Misak-ı Milli sınırları ile Türkiye Cumhuriyetini hediye eden Atatürk’tür.

1071 yılında yapılan o muhteşem savaşta vuruşanlar ve can ortaya koyanlar, nihai zafere imza atanlar, İslam’la şereflenmiş iman gücü dorukta olan Necip Türk Milleti idi! Aynı şekilde, yapılmadı denilen İstiklal Savaşında da can veren ve vuruşan yine necip Türk Milleti idi! Malazgirt, Bizans’a karşı yapılmıştır ve kazanılmıştır kazanan Türk Milletidir! İstiklal Savaşı da aynı kişiler tarafından yapılmıştır.

Sayılan 36 çeşit etnik millet gurubu Malazgirt’te hiç yoktu. İstiklal Savaşında ise tabamız olan ve ayırımsız vatandaş kabul ettiğimiz insanlar vardı. Bunların büyük bölümü zayıf düşen Osmanlı’ya şimdi olduğu gibi vahşi ve bölücü Batının oyunu ile yedi düvelle beraber olmuşlardır. Doğuda ise bugün de olduğu gibi, İngiliz ve Amerikan severler Kürt Teali Cemiyeti gibi Ermenilerle işbirliği yapanlar, isyan edenler vardı.

Malazgirt ve Anadolu’nun yurt oluşu; Türk Milletinin eseri ve Yaratan’ın bağışı hediyesidir. İstiklal Savaşı sonucunun alınması da yine Türklerin ve savaş zamanında ihanet etmeyen ve bizler “Hıristiyan Türkleriz” diye yanımızda yer alanlar vardı. Onlar hala “Bu ülke bizimdir, biz Türk’üz vatanımız burasıdır” demektedirler.

Bugün, “Türklük nedir ki? Türkiye Türklerindir demek yanlıştır! Hepimizi Türkleştireceklerdi, İstiklal Savaşı olmadı!” diyenler, Anayasa’dan Türklüğü çıkartmak ve ülkede Kürdistan vardır diyenler kendine gelmelidirler. “Öcalan’ı yakında özgür olarak göreceğiz” şeklinde açıklamalar yapan, Diyarbakır’da ağırlanan ve “Bu durumu rüyamda görsem inanmazdım” diyen peşmerge çapulcusuna verilen itibarı, bölücü ve hain sanatçılara ödül verilmesini ve düet ile öttürülmesini tarih yazacaktır. Bir yerlere de yazılmaktadır. Bu Topraklar Bizans’tan kanla alındı.

Utanılması gerekir, “Türk ne yapmış, ne istersiniz bu Milletten?” Bölünmüş Ortadoğu haritasında, İskenderun dâhil Türkiye’nin üçte biri ayrılmış gözükmekte! Gerçekten buna inanıp topraksa talebiniz, hakikaten alırsınız üçün birini, Utanın, Hıristiyan cemaati lideri, “Biz bu saçmalıklara itibar etmeyiz, bu ülke bizimdir, biz Türk’üz” diye basın kanalıyla bağırmakta. Edep takının, hayâ edinin diyerek, hoşça kalın, Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here