Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu Yine Avrupa’da

0
201

suçıkağı ilkokulu1Eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalara Avrupa Birliği projeleri ile büyük hız veren Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu bu kez Erasmus+Bireylerin Öğrenme Hareketliliği projesi kapsamında Yunanistan’da “ Okulda Stresi Önleme Yöntemleri “ isimli kursa katıldı. Proje kapsamında, 2 idareci ve 1 öğretmen, Yunanistan’ın Atina şehrinde 1 hafta boyunca,  Almanya’dan gelen meslektaşları ile eğitim aldılar.

Proje hakkında bilgi veren okul müdürü Aytaç Yaman; “Projemiz geçen sene Türkiye Ulusal Ajansı tarafından toplam 1647 başvurudan, desteklenen 93 proje arasına girdi. Proje kapsamında, geçtiğimiz şubat ayında, Romanya’da ortağı olduğumuz okulda işbaşı gözlemde bulunup, Romanya eğitim sistemi hakkında bilgi aldık. Aynı zamanda, Romanya’da eğitim gören öğrencilere Türk Halk oyunlarından örnekler sunarak ve öğreterek, kültürel paylaşımlarda bulunduk.  Şimdide ‘Okulda Stresi Önleme Yöntemleri’ üzerine eğitim aldık. Özel bir danışmanlık şirketi aracılığıyla, risk yönetimi ve olay incelemeleri üzerine 1 hafta boyunca çeşitli çalışmalar yaptık” dedi.

Projenin koordinatörlüğünü üstlenen müdür yardımcısı Hanefi Zobar; “2011 yılından beri okulumuzda eğitim kalitesini artırmaya ve öğrencilerimizi sosyalleştirmeye yönelik projeler yapıyoruz.  2011 yılında,  Comenius Programı Öğrenciler Arasında İşbirliği ve Uzlaşma İlkeleri isimli projemizi başarıyla bitirdik. Hemen ardından, yine Comenius Türk ve Litvanyalı Öğrenciler Kültürel Halı Dokuyor projemizi uygulayarak, 13 öğrencimizi Litvanya’ya götürdük. Şu an okulumuzda 3 tane Erasmus+ Projesi uyguluyoruz.

Bir tanesi okulda devamsızlığı önlemek için hazırladığımız, Okulu Bırakma, Okulu Yaşa projesi, diğeri Okulda Barış, Hayatta Başarı isimli Bireylerin Öğrenme Hareketliliği projemiz. Bu yıldan itibaren de, İskenderun İmam Hatip Lisesi ve Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu ortaklığında uygulayacağımız, Bugünün Okuyanı, Geleceğin Lideri isimli kitap okuma projemizi uygulayacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here