Su Kaynağı Temini ve Temizliğine Dikkat Çekildi

0
69

su kaynağı1Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) Adana’da düzenlenen “Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantıları” adlı bölgesel toplantıya katıldı.

Bir otelde düzenlenen ve HATSU Su Kayıp Kontrol Şube Müdürü Hasan Yakut ile İşletmeler Daire Başkanlığı’nda görevli Kimyager Burak Aksu’nun katıldığı toplantıda, Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş illerinden ilgili kurum temsilcileri, THSK Merkez Teşkilatı ve üst yöneticileri ile uzmanlar da yer aldı. Ülkemizde içme ve kullanma sularının temin edilmesi, su kaynağı, deposu ile isale hatlarının kireçlenmelere karşı korunması konularına dikkat çekilen toplantıda, su sanitasyon çalışmalarının halk sağlığı açısından önemi tartışıldı.

Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr. Hüseyin İlter’in yaptığı açılış konuşmasının ardından Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı’ndan Uzm. Bio. Şenol Yılmaz, “Su Sanitasyonu” konulu slaytlı bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcılar, su güvenliği ile ilgili illerde yaşanan sıkıntıları dile getirerek, yürütülen hizmetlerle ilgili çözüm önerilerini tartıştı.

Gerçekleştirilen toplantının halk sağlığının korunması açışından önem arz ettiğini belirten İlter, mahalli idareler ve yerel yönetimlerce sunulan hizmetler arasında önemli bir hizmet olan içme kullanma suyunun kesintisiz, sürekli ve güvenli bir şekilde karşılanabilmesi için işbirliğinin gelişmesi gerektiğine vurgu yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here