Arsuz Belediye Meclisi Toplandı

0
80

arsuz bld meclisi (13)Culha; “Artık Yatırım Zamanı”

Arsuz Belediye Meclisi, önergelerle birlikte 8 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında, belediye hizmet binasında gerçekleşen mecliste, Başkan Culha gündem dışı konuşmalarda önemli açıklamalar yaptı. Son günlerde ülkede yoğunlaşarak devam eden terör saldırılarına değinerek, sağduyu ve itidal çağrısı yapan Başkan Culha, ülkenin içinden geçtiği zor sürecin ancak birlik ve beraberlikle aşılabileceğini ifade etti.

Ülkenin çok zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Başkan Culha; “Kan üzerinden siyaset yapılmaz. Bu şekilde hareket edilmesini kesinlikle tasvip etmiyoruz. Her an bir yerden şehit haberi alıyoruz. İnşallah bundan sonra şehit haberleri almayız. Gerçekten, içimiz kan ağlıyor. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin şiddetle ihtiyaç duyulduğu bir dönemden geçiyoruz. Herkese itidal çağrısı yapıyor; herkesi sükûnete ve sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Seçim süreci de başladı. Hiçbir şey, oy dâhil olmak üzere insan canından daha kıymetli değildir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dilerim” dedi.

2016 yılı yatırım programı için 10 milyonu aşan bir bütçe planlandığını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Bizler memurumuzla, işçimizle, meclisimizle, halkımızla bir bütünüz. Gizlimiz saklımız yok. Bugüne kadar geçmiş borçları ödemekle, işçi alacakları ve piyasa borçları ile çok meşgul olduk. Biz 2015 yılının ikinci yarısında yatırımlarla meşgul oluyoruz.

arsuz bld meclisi (14)

2016 yılı bütçesi de yarın önümüze gelecek. 10 milyonu aşan bir yatırım bütçemiz var. 2015 yılının ikinci yarısında yapılan yatırımlarımız da 5 milyon civarında. Yani 1,5 yılda 15 milyonluk bir yatırımı planlıyoruz. Hatta bunların bir kısmı ihale edildi. Artık yatırım zamanı” dedi.

Nardüzü Camii’ne Tahsis Talebi

Nardüzü Mahallesi’nde mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan ve restorasyon çalışmaları devam eden Nardüzü Cami’nin dini ve kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere Arsuz Belediyesi’ne tahsis edilmesi talebine oybirliği ile karar verilen mecliste, ayrıca Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Nardüzü Kız Meslek Lisesi kontenjanının mevcut yapının üzerinde olması nedeniyle Nardüzü Hizmet Binası’nı geçici olarak bir yıl süreyle lise olarak kullanma talebine de olumlu karar çıktı. 2016 yılı izari bütçenin görüşülmesi ve 2016 yılı mali vergi, resim, harç ve ücret tarifelerinin belirlenmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, Arpaderesi’nde çok amaçlı sosyal tesis yapımı için yer tahsisi yapıldı, 1/1000 ölçekli uygulama İmar plan notlarına yapılan itirazlarla ilgili imar komisyon raporu da oy birliğiyle kabul edildi. Meclis üyeleri, bir sonraki toplantının 13 Ekim 2015 Salı günü saat: 14.00’te Arsuz Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılmasını kararlaştırdı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here