“Şu An Yasal Olan Bu Sistem, Dershanelerin Kaldırılmasıyla İllegal Olacaktır”

0
76

bld-dershanelerBelediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek İskenderun Özel Dershaneler Birliği İle Bir Araya Geldi

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Özel Dershaneler Birliği ile bir araya geldi.

İskenderun Belediyesi 3 Nolu Sosyal Tesis’te, İskenderun Özel Dershaneler Birliği Başkanı Atilla Karakayalı ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Civelek, gündemde olan dershanelerin kapatılması ile ilgili düşüncesini dile getirdi. Her şeyin bir ihtiyaçtan doğduğunu belirten Belediye Başkanı Civelek, 2,5 milyon gencin kendi rıza ve isteğiyle dershaneye gitmesinin de ihtiyaçtan kaynaklandığını ifade etti. Başkan Civelek; “Üniversite öğrencisiyken, yazın gönüllü olarak üniversiteye giden arkadaşlarımızla birlikte Antakya Lisesinde, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere kurs verirdik. O yıllarda dershaneler çok yaygın değildi. Çocuklar çok büyük hevesle gelirdi. Sınıflar tam dolardı. O zamandan beri böyle bir ihtiyaç vardı. Zaman içinde bu ihtiyacı giderecek böyle bir kurumsallaşma oldu. Eğitimci değilim ama şuna inanıyorum her oluşum bir ihtiyaçtan doğuyor. Dershane olayı da böyledir. 2.5 milyon öğrenci kendi gönlüyle, rızasıyla ve parasıyla gidiyorsa demek ki buna ihtiyaç var. Bu ihtiyacın karşılanması gerekir. Gidenle gitmeyen arasında başarı oranında bir fark var.

Madem ki bu ihtiyaç, madem ki 2.5 milyon genç dershaneye gidiyor, bu sorunu nasıl çözeceksiniz? Şu an yasal olan bu sistem dershanelerin kaldırılmasıyla illegal olacaktır. İllegal yerlerde çocukların ödeyecekleri para da artacaktır. Kurumsallıktan çıkarak illegal, meçhul, kontrolsüz, denetimsiz bir şekilde devam edecek. Onun için denetim altında kontrollü olması gerekir. Bu defa bunu bulamayan çocuklar gidemediği için bir takım değerlerimiz de kaybolacaktır. Öğretmen, personel olarak çalışan 100 bine yakın istihdam var. Yüz bin kişinin birden bire istihdam dışı bırakılmaması, mağdur edilmemesi gerekir. Bu sorunun eğitimciler tarafından enine boyuna tartışılarak, eğitim sistemindeki eksikliklerin tesbit edilmesi, giderilmesi gerekir. Bu konu aceleye getirilmeden, zamana yayılarak, zaman içinde çözülmelidir” dedi.

Eğitim sistemiyle ilgili projelerin konunun muhataplarıyla hazırlanması, tartışılması, olgunlaşarak uygulanması gerektiğini belirten İskenderun Özel Dershaneler Birliği Başkanı Atilla Karakayalı, bunun böyle yapılmaması nedeniyle ortaya çıkan olumsuz örneklerin karamsarlığa ittiğini vurguladı. Mevcut eğitim sisteminde dershanelerin ihtiyaç olduğunu, dershanelerin kapatılmasıyla öğrencilerin manevi mağduriyet yaşayacaklarını belirten Karakayalı; “Devletin kurumları bu ihtiyacı ortadan kaldıracak nitelikte bir eğitim versinler, Türkiye’de her öğrenci istediği lise veya istediği üniversiteye, istediği bölüme sınavsız girecek duruma gelsin dershaneler kendiliğinden kapanır. O zaman ihtiyaç olmaktan çıkar” şeklinde konuştu.

İskenderun’daki özel dershanelerden oluşan İskenderun Özel Dershaneler Birliği yönetimi, İskenderun Belediyesi’nin geleneksel olarak sürdürdüğü gönüllü rehber öğretmenler tarafından ücretsiz olarak verilen ÖSYS (YGS-LYS) Tercih ve Rehberlik Bürosu ve yapılan hizmet ve çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e teşekkür ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here