STK’lardan Sağduyuya Davet

0
109

ortak açıklama1İHH, Diyanet-Sen, Kayserililer Yardımlaşma Derneği Hatay Şubesi, İskenderun Yörükler Derneği, Sağlık Sen İskenderun İlçe Temsilcisi, Mar-Der, Ermeni Kilisesi Vakfı, Eğitim-Bir sen, Sarılar Yardımlaşma Derneği, İskenderun Belediye Musiki Derneği, Türkiye Emekliler Derneği, Akdeniz Gençlik Derneği, Arap-Der, Mehmet Akif Camii Derneği, İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği, Kilis Kültür Derneği ile Körfez Eğitim Yardımlaşma Derneğinin ortaklaşa düzenlediği sağduyu çağrısında vatandaşlar, günlerdir sürdürülen eylemi bitirmeye davet edildi.

Sivil toplum örgütleri adına konuşan İHH Başkanı Ahmet Yetim, “Taksim Gezi Park’ı olaylarına destek olmak amacıyla düzenlenen eylemler, hoşgörü, huzur ve sükûn kenti İskenderun halkını ve esnafımızı derinden üzmüş ve tedirgin etmektedir. Kaos ve şiddete başvurulmadan demokratik hakların ve protestoların kullanılmasını elbette ki çok önemsiyoruz. Ancak eylemlerde marjinal ve art niyetli kişi ve grupların varlığı gösterilerin haklılığına gölge düşürmüş ve maalesef etkisizleştirmiştir.

Bu provokasyon eylemler ışığında bir takım istenmeyen hadiselerin yaşanması, birbirimize sımsıkı bağlandığımız birlik ve beraberlik imajımızı ve medeniyetlerin beşiği olan Hatay’ın ismini zedelemektedir. Demokratik bir kültür içinde yapılan tüm tepkileri anlayışla karşılıyoruz. Ancak, özgürlük aramak için yola çıkılmışken, bir başkasının özgürlük alanına girilmesini de doğru bulmuyoruz. Buradan gençlerimize seslenmek istiyoruz; provakatif eylemler de kendinizi kullandırmayın ve kullanmak isteyene de müsaade etmeyin. Ülkemizin teminatı olan gençlerimizin taş ve sopalarla meydanlara inmelerini değil, fikirleri ve görüşleri ile toplumsal arenalarda yer almalarını istiyoruz.

Bugün burada toplanan tüm sivil toplum kuruluşuyla beraber diyoruz ki; Hatay’daki bu zenginliğimizi hep birlikte ileriye taşıyalım. Bizler, başta gençlerimiz olmak üzere bu eylemlere destek veren tüm vatandaşlarınızdan, öncelikle bu eylemleri bitirmeye, sağduyulu davranmaya, ölçüyü kaçırmamaya ve kentimizin imajını korumaya davet ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here