Star TV’nin ‘Soframız’ Programı Belen’de Çekildi

0
384

hatay mutfağı1Star TV ekranlarında yayınlanan “Soframız” adlı programın, Hatay ilinin ilçelerinde yapılan son çekimleri tamamlandı. İlk çekim Mete Aslan’ın evinde hanımı Zübeyde Aslan ile gerçekleşti. Son çekim ise Belen ilçesi Sarımazı Murat Deresinde bulunan Nuri Erdener’in çiftliğinde gerçekleştirildi.

Program sunucusu Yeliz Güler tarafından konuk mutfağın tüm incelikleri, evin hanımı Azize Erdener ile birlikte anlatımlı şekilde sunuldu. Belen ilçesine ait yöre mutfağının tarihsel öyküleri tüm incelikleriyle izleyicilerle paylaşılmaya hazırlandı.

Star TV de yayınlanacak olan Belen mutfağı tanıtımında, yöresel damak zevklerini kapsayan etkinliklerde yapıldı. Belen Seyran kasabı sahibi Bahattin Özden yemeklerde kullanılacak olan kuzu etinin lezzeti hakkında bilgiler verirken, bölgemiz de pastane konusunda haklı kariyere sahip Petek Pastanesi işletmecisi Bayram Alpagül ise yapılan program içerisinde hazırlayıp sunduğu peynirli künefenin incelikleriyle ilgili detaylı bilgiler verdi.

hatay mutfağı2

Ev hanımı Azize Erdener, konuk ettiği Star TV program yapımcılarına özellikle Belen yöresinde yapılıp gelen sünüberi, etli ekmek, Belen usulü zeytinyağlı asma yaprak sarması, etin tokmakla dövülerek hazırlandığı baş biberle yapılan Belen’e ait çiğ köfte, Belen tavası, bol cevizli ve nar ekşili acılı muhammara ve pisik umacını çok geniş detaylarıyla anlattı.

İlimizde yapılan bu özel çekim, Kasım ayının sonlarına doğru, Star TV ‘Soframız’ programında izlenebilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here