Sporun Kendisi ve Yitirdiklerimiz (4)

0
45

Değerli okurlarım, attığım başlığın içeriğini sizlere tam anlamıyla anlatabildiğimi sanmıyorum. Sporun kendisinde ne var, ne yok, bir türlü o konuya giremedim elimde olmayan nedenlerle. Bakınız, makalemin bu bölümünü yazmaya başladığımda (tarih 12 Şubat 2013) televizyonda bir program var ama laf olsun diye bakıyorum. Evde bir ses olsun diye açık tutuyorum.

Ancak, ısrarla bir alt yazı geçiyor ve dikkatle okuyorum. Ne yazıyor biliyor musunuz? Ünlü Sanatçı Tekin Akmansoy vefat etti… Futbolun nelere kadir olduğunu dün de söylemiştim. Spor yazıyorum diye yıllarca bizleri ekran başına toplayan, kahkahaya boğan “Kaynanalar” dizisinin Nuri Kantar’ı ilgili bir paragraf düşmem gerekiyor mu? Futbolun zerafeti, nezaketi ve de büyüklüğü burada. Hiç kimse ölümsüz değildir ama ünlülerin ani ölümleri bizleri biraz şok ediyor. Büyük tiyatrocu Tekin Akmansoy’a da Allah rahmet etsin…

Şimdi, eski milli futbolcu Talat Özkarslı ile ilgili kendi yanlışımı veya yanılgımı öncelikle düzeltmek istiyorum. Bu yanlışa adeta itildim. Bir spor gazetesinde aynen şunlar yazılıydı: “…Talat Özkarslı anıldı! Arena’daki her maçta uygulanan ‘Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor’ organizasyonunda dün gece Talat Özkarslı anıldı. Galatasaray’da bir dönem futbol oynayan Özkarslı, 26 kez de A milli takım formasını terletmişti…” Haber tek sütun üzerine ve ayrıntılı bir bilgi de yok. Bir şey yazacaksak doğrusunu yazmalıyız, bu ölüm haberi bile olsa. Dostlarımızın ölüm haberlerini yazmak için can atmıyoruz. O anda huzursuzluğum inanın üst düzeyde.

Aynı gün, gece saat 24.00’te GS TV’yi açtım ve Talat Özkarslı ekranda. Daha önce Türk Telekom Arena’da kupa verildi. Ekranda anılarını anlatmaya başladı. Sunucu da olumsuz bir söz, bizi üzecek bir ifade kullanmadı. Tekrar program olabilir diye yine tatmin olmadım ve Gaziantep’te üç arkadaşımı aradım. Kimseye ulaşamadım ama başka bir arkadaşım “Öyle bir ölüm haberi duymadım” deyince biraz olsun rahatladım.

Talat Özkarslı benim için sıradan biri değildir. Öncelikle okul arkadaşımdır. Çok top oynadık, özellikle okuldayken iyi bir dostluğumuz vardı. Aynı zamanda bizim kuşaktandır, bu da önemli benim için. Yeri gelmişken Talat Özkarslı’dan biraz daha söz etmek istiyorum. Onun hiç kimsede olmayan çok özellikleri vardır. Onu tanıyanlar sadece futbolculuk yönünü bilirler. Futbolun dışında, Basketbol, voleybol, hentbol, masa tenisi ve hatta güreş de yapmıştır. Gerçekten öyle komple bir sporcuya rastlamak mümkün değildir. Bana öyle geliyor ki en kısa zamanda Gaziantep’e gitmek gerekiyor. Bu vesile ile hem bazı dostları ziyaret eder ve de duyduklarımızın gerçek olup olmadığını falan…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here