Sporda Akil İnsan Var mı? (3)

0
48

Değerli okurlarım, bir voleybol hocası, konuşmasında “…bu müsabakayı rakibe set vermeden kazanmak istiyoruz…” şeklinde söyleyebilir, en doğal hakkıdır. Bence de hiçbir sakıncası yok. Bir basketbol koçu da, “…rakibimizi açık farkla yenmek istiyoruz, böyle bir galibiyete ihtiyacımız var…” şeklinde konuşabilir. Açıklamasını bu şekilde yapabilir ve bence inanın hiçbir sakıncası da yok.

Banim Kasımpaşalı bir arkadaşım var, aynı zamanda şairdir, güzel de şiir okur. Parası pulu, kellesi kulağı yerinde olduğu için bazı yerlerde “babba” diyorlardı. Kendisini gerçekten babba gibi gördüğünden bazı yerlerde de yüksek tempodan çıkışları da oluyor. Tatlı sert nasihatlerde de bulunuyor. Üç çocuktan aşağı kabul etmem, ekmeğin esmerini yiyin! İçki, sigara içmeyin, sağlığınızı düşünün… Hem sağlığımızı ve hem de ülke çıkarlarını düşünüyor bu babba. Sağ olsun ama bir defa bile “Kadınlarınızı dövmeyin” dediğini kimseler duymamış!

Bu dayak, patak konularına fazla sıcak bakmamak lazım… Onun da bir nedeni olmalı. Adam gibi adam olmaya özen göstereceğiz. İçimizden çıkmış değerlerimize saygılı olacağız. Futbolda da, önemli isimler geldi ve geçti, sanat âleminde de öyle değil mi? Örneğin, Merhum Taçsız Kral Metin Oktay attığı gollerle değil, insanlığı ve efendiliği ile anılıyor. Öyle değil mi?

Televizyonun siyah beyaz olduğu dönemde Orhan Gencebay yine vardı. Üstelik TRT tarafından yasaklanmıştı. Yine de ülkemizde sevilen sayılan bir isimdi. Geçen yıllar saygınlığına saygınlık ekledi. “Batsın bu dünya” demek kolay mı? Sadri Alışık, kaybetmiş olmamıza rağmen, herkesin gözünde giderek büyüyor. Turist Ömer olmak kolay mı? Tiyatroyu futbola tercih eden Metin Serezli hiç unutulur mu? Arkadaşım eşek diyen Barış Manço’nun yeri hala doldurulamıyor… Sanat Güneşi Zeki Müren gibisini boşuna beklemeyelim, gelmeyecek…

Onurlu bir yaşam ve iyi huy, ahlak sanat gücüyle birleşince böylesine efsane sanatçılar ortaya çıkıyor. Dediğimi anladınız. Ülkesinden aldığını yine ülkesine vererek ödeşen bu tür güzel insanlar bile anılarına saygılı olalım, yaşayanların da kıymetini bilelim. Mecliste bu saydığım insanlara karşı çıkan çok. Onlar hayatta olan sanatçılarla yan yana yürüsünler bakalım, daha fazla ilgi çeker. Ya da sandık başına gitsinler bakalım kim daha fazla oy toplar. Akil insanlara da fazla bir şey söylemeyelim. Ne yapsın zavallılar…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here