Eryılmaz; “Türkiye İkinci Bir Kurtuluş Savaşı Vermektedir”

0
105

refik eryılmaz18Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezinde, 15 bin kişinin katıldığı Milli Merkez Kurultayında söz alan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, “İktidarın saldırgan politikalarına karşı halkımızla birlikte karşı duracağız” dedi.

Toplumun her kesiminden vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kurultay sonrası bir değerlendirme yapan Milletvekili Eryılmaz, “Bizler AKP”nin hukuk tanımaz pervasız politikalarına karşı tepkilerini ortaya koymak ve yol haritası belirlemek üzere Milletvekilleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Bilim Adamları, Sanatçı, Gazeteci ve çeşitli STK temsilcileri bir araya gelerek Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen vatandaşlarımızla buluştuk. Önemli mesajların verildiği platformda katılımcıların coşkusu ve heyecanı geleceğe ilişkin umutlarımızı arttırmıştır. Davet edildiğim kurultayda AKP’ye karşı izlenecek politikalara yönelik görüşlerimi paylaşma fırsatı buldum. Biz Cumhuriyette, Atatürk’te ve Atatürk devrimlerinde buluşmak, bütünleşmek zorundayız. Devletin bütün imkânlarını kendi siyasi çıkarları için kullanan, küresel güçlerin, Petro dolar şeyhlerinin ve Arap sermayesinin desteğini arkasına alan pervasız, işbirlikçi bir iktidara karşı mücadele veriyoruz. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmezsek bu canavara karşı başarılı olmamız imkânsızdır.

AKP’ye karşı yükselen toplumsal muhalefete CHP’nin önderlik yapması tarihi bir görev ve sorumluluk haline dönüşmüştür. Ülkenin geleceğinden kaygı duyan, birlik ve beraberlikten kardeşlikten yana olan herkese önemli görevler düşüyor. Türkiye ikinci bir kurtuluş savaşı vermektedir. Türkiye maalesef bir yol ayrımında ve hızla bölünmeye sürüklenmektedir. Cumhuriyet ve cumhuriyetin bütün kazanımlarına bu kadar ağır saldırılar yapılırken kimsenin sessiz kalma hakkı yoktur. Bu toplum bu halk iktidar tarafından oluşturulan barikatları ve korku imparatorluğunu yıkmak zorundadır. Bu ülkede namuslularda namussuzlar kadar cesur olmak zorundadır. İktidarın bu saldırgan politikalarına karşı halkımızla birlikte karşı duracağız. Halkımıza diz çöktürmek isteyenler mutlaka yenilecek ve halkımızın önünde kendileri diz çökecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here