Spora Yapılanları Biliyoruz ama Eyleme Geçemiyoruz (3)

0
38

Değerli okurlarım, futbolun gerçekleri derken stat güvenliği, sporseverlerin hoşgörüsü, sporcuların hem takım arkadaşlarına, hem de deplasmana gelen meslektaşlarına saygılı olmaları, bu sporu çirkinleştirecek, yüzünü kızartacak eylemlerden kaçınılması olarak biliyorduk. Hiç de öyle değilmiş, bilmediğimiz çok şeyler varmış meğer…

Şampiyon ol da, nasıl olursan ol, Kümede kal da, nasıl kalırsan kal! Rakibini etkisiz hale getir de, nasıl getirirsen getir! Bu saydığım yapıldıktan sonra, bu yöneticilerin “Temiz Futbol” için federasyona bir talepte bulunmaları beklenebilir mi? Zaten sporun, özellikle futbolun içine eden, çirkinleştiren kendileri…

Daha Bitmedi! Ülkemizde birçok kulüpler belediyelerin desteğiyle ayakta durabiliyor. Belediye başkanları da çoğunlukla “Onursal Başkan” kimliği ile kulüpleri fiilen yönetiyor. Bunda ne var diyeceksiniz! Anlatayım… Onursal başkan olarak kulüpleri yöneten bu insanların %90’ı, Ayakkabı Kutusu Partisinden, gümbür-gümbür gümbürdüyor. İşte, işin can alıcı tarafı da burası! Şimdi, “N’olur böyle olursa” diyenler için söylüyorum.

Bu makalemi okuduğunuzda, Yerel seçimler sonuçlanmış olabilir ya da olmayabilir. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler kapıya dayanmış olabilir. Bazı olaylar gerçeklerin üzerini örtemez. Türk sporu, Türk futbolu, yer ile yeksen olsa bile yukarıdaki İmam, kendi belediye başkanını sıkıntıya sokacak, prestijini sarsacak bir adım atamaz, atmaz da… Çünkü bu çok önemli bir neden!

O belediye başkanları şu ya da bu şekilde yukarıya şikâyet edilse bile, imam hemen dürüstlüğünü gösterir ve kanunlarımız herkes için geçerlidir.

Mahkemelerimiz tamamıyla adildir. Yaşamım boyunca ülkemizde çok imamla karşılaştırın. Futbol oynayanı da oynamayanı da vardı. İçlerinde bir konuşup, iyi dinleyenler de bulunmaktaydı. Ancak, bir imam var ki; bu ne pişkinlik, bu ne vurdumduymazlık, bu ne asalet, bu rezalet şey zarafet. Rakı bira içip de ahlaksız olmayın diyor. Helal olsun bu adama. Kendisine oy vereceğim geliyor. Oy verirsem elim kırılsın!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here