Spor Şöleni Başladı

0
115

spor şöleni131. Uluslararası Turizm ve Kültür Festivali Sportif Etkinliklerinin Açılışı Yapıldı

İskenderun Belediyesi’nce, 31. Uluslararası Turizm ve Kültür Festivali kapsamında spor etkinliklerinin açılışı yapıldı. Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in katılımıyla gerçekleştirilen spor etkinlikleri açılışında, önceden yapılan İskenderun Geleneksel Mahalleler arası Futbol Turnuvası ve Gençlik Kupası Plaj Futbolu müsabakalarının ödülleri de törenle verildi.

İskenderun Belediyesi Sahil Spor Kompleksi’nde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, etkinliklere katılan tüm sporculara başarı diledi. Konuşmasında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözünü anımsatan Belediye Başkanı Civelek; “Ne güzel bir söz. Spor aynı zamanda birbirinizi kaynaştıran, hemşerilik ruhunu arttıran, vücut ve zihinsel olarak geliştiren etkinliklerdir. Geleneksel olarak düzenlediğimiz Mahalleler arası Futbol Turnuvasında hem sporcular hem de karşılaşmaları izleyen sporcuların aileleri de birbirini tanıdı. Şimdi festival etkinlikleri kapsamında sportif etkinliklerin açılışını yapacağız. Eminim buradan birinci lige çıkacak sporcular olacak. Sporculara başarılar diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Civelek’in konuşmasının ardından, İskenderun Geleneksel Mahalleler arası Futbol Turnuvası ve Gençlik Kupası Plaj Futbolu müsabakası ödülleri verildi.

spor şöleni2

Festival Turnuvasından Milli Takıma

Törende ayrıca, geçtiğimiz yıl Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali Plaj Futbolu müsabakasında şampiyon olarak, Alanya’da yapılan finale katılan ve milli takıma seçilen İskenderun Lagos takımı oyuncusu İsmail Turhan da ödül aldı. Milli Takımla Belarus’a gidecek olan İsmail Turhan’a Gençlik Kupası Plaj Futbolu müsabakasının en iyi kaleci ödülünü veren Belediye Başkanı Yusuf Civelek, sporcuyu kutladı ve başarısının devamını diledi.

Spor Etkinliklerini Başkan Başlattı

31.Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali spor etkinlikleri Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in başlama vuruşu ile başladı. Cumartesi günü başlayan Halı Saha Futbol Turnuvası ve Kort Tenisi müsabakası 7 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

138 takımın katıldığı Halı Saha Futbol Müsabakasında 262 maç yapılacak. Organizasyonunu Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, Herkes İçin Futbol İskenderun İlçe Sorumlusu Murat Ünal ve İskenderun beden eğitim öğretmenlerinin üstlendiği müsabakaları, TFF Hatay İl Hakem Kurulu tarafından atanan hakemler yönetiyor.

Minik kızlar, minik erkekler, yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç kızlar, genç erkekler olmak üzere 6 kategoride düzenlenen Kort Tenisi müsabakasına çok iyi bir katılım oldu. Kort Tenisi müsabakasında 86 sporcu yarışacak. İskenderun Belediyesi ve Türkiye Tenis Federasyonu işbirliğiyle 1-9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Senıor Tenis Turnuvası dolayısıyla Kort Tenisi’nde 25 yaş altı sporcular yarışacak. Bu yıl festival kapsamında, 15 branşta sportif etkinlikler yapılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here