Spor Ruhu Temizler (3)

0
77

Değerli okurlarım, ruhu temizlemek ve yenilemek için, öncelikle ve ivedilikle, sevmeye karşı kusur etmek değil, onun sonuna kadar hakkını vereceğiz. Neyi ve kimi seveceğiz? Mümkün olduğu kadar, Cenab-ı Allah’ın yarattığı her şeyi sevmeye özen göstereceğiz. O zaman ruh haliniz kendiliğinden ses verecektir. Ruhun temizlenmesi ve yücelmesi, yenilenmesi, sadece spor yapmakla, sporu izlemekle ve onu düşünmekle olmaz.

Ruhun temizlenmesi, yücelmesi ve yenilenmesinin bazı kriterleri bulunmaktadır, biliyor olmanıza rağmen yine de söylemek istiyorum. İnsanların özellikle öksüz ve yetim hakkı yemeden, onarlın başlarını okşayıp, sevmeliyiz… Zorda kalmış kadınlardan, vaatlerde bulunarak yararlanmaya kalkmayacağız. Düşünmek bile en büyük şeylik olacağı gibi, ruhumuz da zifiri karanlık olur.

Allah sevgisi ve vatan sevgisi kişinin yüreğinde olması şarttır! Laik cumhuriyeti korumak ve kollamak ve onun kurucusu Atatürk’ü sevmek de bir fazilettir, bildiğiniz gibi… Ruhun temizlenmesi ve yenilenmesinin de ayrıca bilimsel kriterleri bulunmaktadır, onları da sunmak istiyorum…

Öncelikle stresten arınmak, Hobilerimizi günlük hayatımıza dahil etmek, Bazı egzersizlerle yaşamımızı renklendirmek. Yaşamımızı daha aktif hale getirmek, Depresyonu yenmeyi başarabilmek, Beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmek. Mümkünse her gün aynı saatte kalkmak, her gün duş almak, yani temizlenmek!

Stresten arınmanın ve depresyonu yenmenin çözümü yine kendi elimizde! Onarlı biraz da kendimiz yaratıyoruz. Yüreğimizden sevgiyi, yüzümüzden tebessümü eksik etmemeliyiz. Biliyorum, bu her zaman mümkün olmuyor ama mümkün olduğu kadar çaba göstermeliyiz. Spor yapmış olalım veya olmayalım. Her sabah duş almamız bize fazla masraflı olmaz. Hatta tıraş da öyle… Temiz bir gömlek, günün şartlarına göre bir takım giyinmek, bize kişilik kazandırır. Söylediklerimi uyguladıktan sonra da, aynaya bakmanızı öneririm…

Öncelikle kendinizi beğenecek ve kendinizle barışık olacaksınız. İnsanlara karşı olumsuz düşünceler içinde olmak, hiçbir zaman içinizden geçmeyecek. Konuştuğunuz dostlarınızla ters düşmeyecek ve onları dinleme hassasiyeti kazanacaksınız. Bu saydıklarımın sporcu ruhuyla ve de ruh temizlenmesi, yenilenmesiyle organik bağ içindedir, yani göbekten bağlıdır.

Yarınki sayımızda da, ruh halimize yapacağımız çok basit sporların, egzersizlerin yapacağı katkıları sizlere sunacağım. Faydalı olacağımdan eminim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here