Spor Kanalları ve Marketler (2)

0
51

Değerli Okurlarım, spor kanalları çoğaldıkça, ülkemizde ve dünyada gelişen spor olaylarını saat farkıyla yakalama şansını elde ediyoruz. Sporu sevenler için çok önemli bir hadise olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir spor karşılaşmasını, evinizde rahat-rahat izleyebiliyorsunuz. Sporseverler adına güzel bir yaklaşım olduğunu söylemeliyim.

Spor kanalları denilince akla hemen Lig TV geliyor. Bildiğiniz gibi hafta sonu maçlarını naklen o kanal veriyor. O yayınları belli bir dönem için satın almış ve satışını yaparak para kazanıyor. Sporseverlerin bundan şikâyetçi olduğunu söylemeye çalışmıyorum. Maç izlemek için her zaman konu komşuya gidilmez. Ücret karşılığı hizmet veren kıraathaneler, restoranlar ve belasından öte, pahalıya mal olduğundan; mecburen LİG TV’ye üye oluyorsunuz ve kafanız rahat maçları seyrediyorsunuz.

Buraya kadar hiçbir sorun yok! Şimdi anlatacağım konular için, çok telefon aldım. Çok okurlarım şifahen şikâyette bulundular. Doğruyu söylemem gerekirse, ben de birazcık aynı dertten muzdaripim.

Konu şu… Şikâyetlerin ilk aşamasında dostlarım haklıydı ama yumuşak geçiş yaptık Lig TV’yi üçe bölmüşlerdi yıllar önce hatırlayacaksınız. Fakat önemli futbol maçları derbyler falan doğrudan Lig TV’den yayınlanıyordu. İşte bu nedenle de Lig TV aboneleri “Lanet Olsun” dedi ve fazla peşine düşmedi. Konuyla ilgili birkaç makalem yayınlanmıştı ya, adamlar nohutçu, kömürcü. Yani sırtı iyi bir yere dayalı.

Bütün spor severeler homurdanıyor ama yapacak fazla bir şey yok. Derby izlemek için buradan ta İstanbul’a gidilmez ki… Orada yaşayanlarında şansı bu olmalı diye düşünüyorum. 12 milyonluk şehirde, bir derbye 15-20 bin kişi gidiyorsa, onlarda fazla şanslı sayılmazlar. Korku dağları bekliyor, şiddetten, sudan nedenlerle doğan şiddetten spor sevenler biraz ürkmüş durumdalar.

Nasıl istesin ki? Tribünlerde hem şiddet, hem hiddet ve de siyaset var. Sonradan olma, sanırsınız yerden bitmiş sözde taraftarlar ellerinde sopalar, döner bıçakları vs. öldürücü aletlerle sahalara giriyorlar. Sanırım Lig TV’de bu gelişmeleri iyi değerlendiriyor. Zaten şikâyetlerde burada ağırlık kazanıyor. Benim de etiketlendiğim konu bu.

Lig TV’ye abonesiniz. Aylık ücretini peşin ödüyorsunuz. Bu demektir ki, bu paralı kanalın bir ay boyunca yayınladığı programları, maçları izlemek hakkına sahipsiniz. Hayır, öyle değil! Onlara göre öyle değilmiş. Bütün şartları yerine getirmenize rağmen, onlar isterlerse ekranınızı karartabiliyorlar.

Konuyu bölmek istemiyorum, yarın devam edelim. Yarınki sayımızda bazı özel konularda var. Beğeneceğinizi umuyorum.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here