Spor Ahlakı ve Atatürk (3)

0
32

Değerli okurlarım, TBMM’de o ana avrat küfredenler anında meclisten ve milletvekilliğinden anında ihraç edilsinler, hiç küfür eden olur mu? O terbiyesizlere partilerinin başkanları ya da ileri gelenler prim veriyordur.

Şöyle düşünelim. Yetmiş yılı aşkındır toprağa verdiğimiz Ata’mız hiç konuşmuyor. Susması bile deprem yaratıyor ama bazı zibidiler konuşarak yer ile yeksan oluyorlar. Bunu meşhur arkadaşım da söylüyor.

Bir süper lig takımımızın iki futbolcusu vefat eden Mandela’nın tişörtüyle sahaya çıkıyor. Delikanlı federasyonumuz bu iki Afrikalı futbolcu hemen cezalandırmaya hazırlanıyor. İşler tam bu aşamadayken kınalı bir bakan çıkıyor. Hemen ağırlığını koyuyor ve ağırlığını hissettiriyor. Helal olsun ne delikanlı bakanlarımız var. Dersini iyi almış iyi de çalışmış o kınayı seven kardeşimiz!

Hani, Ziraat Türkiye Kupasında bir büyük takımımızı eleyen Fethiyespor var ya, o maça çıkarken futbolcular Atatürk tişörtü giymişlerdi. Kimseye söylemeden, kimseye haber vermeden… Bizim delikanlı ve atamalı federasyonumuz da, Atatürk tişörtü giyildi diye yani ülkeyi kurtaran, ülkenin Ata’sı, ülkenin babasını gündeme getirdi diye Fethiyespor’u cezalandırmaya kalkıyor.

Öyle bir ortam oluştu ki canını kurtarmak için camilere girmeye kalksan suç. Zavallı imamların da başı belaya girecek. Bira içsen ahlaksız oluyorsun. Vapura binsen, kim bilir nereden geliyor diyecekler! Şunu anlatmaya çalışıyorum. Ne yaparsak yapalım, Fethiyesporla aynı kefedeyiz, yani kara listedeyiz.

Öyle bir yola girdik ki, eğri-büğrü, labirentli yollar. TC’li yolu bulmak, düzlüğe çıkmak mümkün değil. Yollarımız yol değilken, biz de boş durmuyoruz, yollarımızı yolsuzlaştırıyoruz. Şimdi n’olacak bilin bakalım? Bugün Fethiyespor yarın başka bir spor kulübü, başka bir günde Yüce Türk Ulusu! Olacağı bu. Böyle yüz verirlerse hem de kınasız-mınasız olacağı bu!

Bu arada unutmadan söylemek istiyorum. TFF’ye bağlı disiplin kurulunun da işi oldukça zor. Federasyon atamalı ve korumalı olduğu için kimseye de bir şey söyleyemiyorlar. Şu takımları korumamıza aldık diyorlar. Ortalıkta, kınalı, ceketli, kravatlı, beyaz gömlekli insanlar dolaşırken, bir tişörtlüyle uğraşıldığına göre, bu bizim delikanlı federasyonun mutlaka bir bildiği vardır.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here