Sosyal Vakıftan Çiftçilere Traktör

1
249

İskenderun Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve kırsal kesimde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 29 vatandaşa Römorklu Çapa Traktörü temin etti. Çapa traktörü almaya uygun görülen vatandaşlara, traktörleri bizzat kendi elleriyle teslim eden Kaymakam Ali İhsan Su, kırsal kalkınmanın sağlanmasına katkıda bulunmak üzere bu tür projeler doğrultusunda vakfa müracaat etmeleri halinde, bu taleplerinin değerlendirileceğini belirti.

İlçemize bağlı Derekuyu Köyünden 10 çiftçiye, Yukarı Kepirce Köyünden 5 çiftçiye, Kurtbağı Köyünden 5 çiftçiye, Helvalı Köyünden 6 çiftçiye, Pirinçlik Köyünden 1 çiftçiye, Harlısu Köyünden 1 çiftçiye Konacık Köyünden 1 çiftçiye olmak üzere toplam 29 çiftçiye Römorklu Çapa Traktörü temin edildi. Hak sahiplerinin teslim törenine Kaymakamı Ali İhsan Su’nun yanı sıra, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kamil Türkdönmez, İlçe Özel İdare Müdürü Hüseyin Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Erhan Neşet Okur da katıldı.

Gezdiği tüm köylerde vatandaşlarla yakından ilgilenen Kaymakam Su, köy meydanlarında vatandaşlarla sohbet etti ve ihtiyaçlarının olup olmadığı yönünde bilgiler aldı. Ayrıca Kaymakam Su, köy meydanından karşılaştığı öğrencilerle de sohbet edip, onlara çeşitli hediyeler verdi. Çapa traktörlerinin sahiplerine teslim töreninde konuşan Kaymakam Su; “Bu makinelerin çiftçi kardeşlerimize hayırlı olmasını ve bol kazanç sağlamasını temenni ediyorum. Bugüne kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca oluşturulan proje kapsamında 33 çiftçimize römorklu çapa traktörü verildi. 2012 yılında 19 çiftçimize 500 m2’lik sera projesi de uygulandı. Ayrıca sosyal riskin azaltılması ve kırsal kalkınmanın sağlanmasına katkıda bulunmak üzere bu tür projeler doğrultusunda herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, sermayesi bulunmayan ve gelirini elde etmek üzere üretim faaliyetinde bulunmak isteyen vatandaşlarımızın vakfa müracaat etmeleri halinde bu talepleri de değerlendirilecektir” dedi.

Bugün sahiplerine teslim edilen 29 adet römorklu çapa traktörünün alınması amacıyla da 252.800,00 TL bütçe kullanıldığını ifade eden Kaymakam Su, bu makinelerin çiftçilerimize iki yıl geri ödemesiz olmak üzere sekiz yıl vadeli ve faizsiz olarak ödemesi yapılmak üzere teslim edildiğini, bu nedenle çiftçilerimizin ekonomik sıkıntıya girmeden çok rahat koşullarda römorklu çapa traktörlerine sahip olduklarını dile getirdi.

Memnuniyetlerini dile getiren çiftçiler de, “Üretim faaliyetlerine, kırsal kalkınmaya ve gelir elde edici girişimlere verilen destekten ötürü çok mutluyuz. Ayrıca köylerin sorunlarına karşı gösterilen duyarlılık nedeniyle geleceğe umutla bakmaktayız” dediler.

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here