“Sorunların Çözümü İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz”

0
77

arsuz belediyesi9Arsuz Belediye Başkanı Culha, Uluçınar Esnafı’nın Sorunlarını, İstek ve Şikâyetlerini Dinledi

Göreve geldiği günden bu yana halkla ve esnafla olan diyaloguyla takdir toplayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Uluçınar Mahallesi esnafıyla istişare toplantısında bir araya geldi. Arsuz Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıda Başkan Culha’ya, yardımcıları, müdürleri ve bazı belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

Esnafın sorunlarının dinlendiği ve karşılıklı çözüm arayışında bulunulduğu toplantıda, esnaf, başkan buluşmasının önemine değinen Culha, muhtardan, esnafa, mahalle sakinlerinden, site sakinlerine kadar her kesimle toplantı yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

Sorunların çözümünde karşılıklı istişarenin çok önemli olduğunu ve esnafın Arsuz’un gelişmesinde etkin rol oynadığını ifade eden Culha, Arsuz’daki turizm sezonunu daha uzun süreye yaymak ve turist hareketliliğini sağlamak için fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bütün esnafların katılacağı geniş bir toplantı düzenleyeceğini belirtti.

Esnafın ve ilçenin yararı için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Başkan Nazım Culha; “Elektrik sorununun çözümü için verdiğimiz mücadele sonucunda Arsuz’da Elektrik Arıza Ekip Merkezi oluşturuldu. Böylece arızalara daha hızlı müdahale edilecek. Elektrik sorunu tamamen belediyemiz yetki ve sorumluluk alanı dışında olmasına rağmen, konunun çözümü için Enerjisa yetkilileri ile bir araya geldik ve kendilerine sorunun kaynağını ve çözüm önerilerini anlatan ayrıntılı bir rapor sunduk. Önümüzdeki günlerde de Ankara’ya giderek Enerji Bakanlığı’na daha ayrıntılı ve teknik bir rapor sunacağım” diyerek, sorunun takipçisi olduğunu dile getirdi.

Arsuz’un daha temiz ve sağlıklı bir çevreye sahip olması için çöp toplama saatlerinin arttırıldığını anlatan Culha; “Uluçınar, Arsuz’un aynasıdır. Buraya çok önem veriyoruz. Gece çıkıp, ilçede neler olduğunu bizzat gözlemliyorum. Öncelikli sorununuzun çöp sorunu olduğunu biliyorum. İlçede hafta içi her gün 7.30 – 11.00 saatleri arasında çarşı içi, 11. 00-12.00 saatleri arasında arka mahalleler, 15.00 -16.30 saatleri arasında tekrar çarşı olmak üzere günde 3 kez çöp toplanıyor. Hafta sonu da bunlara ek olarak gece 02.00 – 05.00 saatleri arasında tüm cadde ve sokaklarda çöp toplama işlemi devam ediyor. Bu saatleri esnafımızın en çok yoğun oldukları ve iş yerlerini kapatma saatlerine göre ayarladık. Sizlerden ve vatandaşlardan ricamız; çöpleri belirlenen saatlerde, standartlara uygun, ağzı sıkıca kapatılmış bir şekilde çöp kutularına bırakmanızdır. Böylece, zamansız bırakılan çöplerin birikmesinin ve çevre kirliliğine yol açmasının da önüne geçilmiş olacak” dedi.

Daha sonra tek tek sorun ve taleplerini dile getiren esnaflar, gerçekleşen toplantıdan dolayı Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür ederek, kendisine her zaman destek olmaya hazır olduklarını dile getirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here