“Sizlere Veda Etmek Çok Zor”

0
75

kaymakam veda gecesi1Vali Su İçin Düzenlenen Veda Yemeğinde Duygulu Anlar Yaşandı…

Düzce Valiliği’ne atanan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su için düzenlenen veda yemeğine geniş katılım oldu. En zor konuşmanın veda konuşması olduğunu vurgulayan İskenderun’un eski Kaymakamı Düzce’nin yeni Valisi Ali İhsan Su; “Sizlere veda etmek çok zor” dedi.

Valiler Kararnamesi ile Düzce Valiliği’ne atanan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su için İskenderun Yelken Kulübü’nde önceki akşam veda yemeği düzenlendi. Yemeğe; Düzce Valiliği’ne atanan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Kaymakam Vekili ve Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Atilla Demirhan, Hatay Milletvekilleri, diğer protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Gecede konuşan Belediye Başkanı Civelek; “Sayın valimizin sayesinde bir aradayız. Sayın valime kaymakamlığı döneminde hep ‘sayın valim’ diye hitap ederdim. Kendisi ‘şimdi zamanı değil’ diye cevap verirdi. Demek ki Allah söyletiyormuş. Sayın valim uğurlar olsun. Güzel bir üç yıl geçirdik birlikte. Sayın valim şeytanın bacağını kırdılar, İskenderun’dan bir kaymakam ilk defa vali olarak gidiyor. İskenderun’un bence şansı dönüyor. Sayın valim şiirlerinizi özleyeceğiz. Çok güzel şiirlerinizi bize okudunuz. Şimdi Düzce’deki dostlarınıza şiirlerinizi okuyacaksınız. Her zaman gönlümüzde olacaksınız” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Hatay Milletvekili Şefik Çirkin ise; “Bulunduğu her yerde Hataylının ve İskenderunlunun kapısı olacağına inandığımız değerli valimiz, buradan Hatay’ın yüz yıllardır iliklerine işlemiş, dünyaya örnek olan beraberliğini, kardeşliğini ve barışı oralara da taşıyacak” dedi.

kaymakam veda gecesi2

İskenderun’un, yüreği insan ve memleket sevgisiyle çarpan yöneticiler, belediye başkanları, bürokratlar, muhtarlar, işadamları sayesinde daha çok ilerlediğini vurgulayan Vekil Orhan Karasayar da; “Kaymakamımızda da bunların hepsi vardı” değerlendirmesinde bulundu.

En zor konuşmanın veda konuşması olduğunu vurgulayan İskenderun’un eski Kaymakamı Düzce’nin yeni Valisi Ali İhsan Su; “Sizlere veda etmek çok zor. Üç yıl görev yaptım. İskenderun’da görev yapmak çok özeldi benim için. İskenderun çok özel ve sıra dışı bir ilçe! İskenderun’u çok özel ve sıra dışı yapan da tabi ki doğası, iklimi, güzellikleri, denizi ama bütün bunların hepsini güzelleştiren sizlerin güzelliğidir. Bunu gördüm, bunu yaşadım. İnanın burada böyle atmosfer oluşmuş ki burası malum mozaik diyoruz. Her felsefi düşünceden, inançtan insanımız burada. Öyle bir atmosfer var ki bu atmosfer burada birliğe, bütünlüğe, zenginliğe sebep olmuş. Sizler bunu burada ayrılığa değil zenginliğe dönüştürmüşsünüz. Bunu her platformda yaşadım burada. Bu bakımdan size teşekkür ediyorum. Bu birlik, beraberliğin sonsuza kadar sürmesini diliyorum. Çünkü gelişme, ilerleme birlik, beraberlik ve kaynaşmadan geçiyor. Taşlar koymuşsak sizlerin birlik ve beraberliği ile olmuştur” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ise Vali Ali İhsan Su’ya, çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından plaketler verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here