“Siyasi İktidar Kendi Halkına Savaş İlan Ediyor”

0
63

eğitim-sen açıklama17Eğitim Sen Başkanı Ünsal, Kobane’ye Destek Eylemlerine Hükümetin Tepkisini Eleştirdi…

AKP hükümetinin, IŞİD çetelerinin katliamlarına ülke içinde izlediği şiddet politikaları ile destek verdiğini öne süren Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “Her saldırı, her katliam, açıkça insanlığa karşı işlenmiş büyük bir suçtur” dedi. Şube Başkanı Ünsal, sadece Kobane’yi değil, insanlığın en temel değerlerini savunduklarını, bunun içinde savaş politikalarının ağır bedelini ödememek için 8-9 Ekim tarihlerinde iki gün tüm Türkiye çapında iş bıraktıklarını duyurdu.

Boyacılar Parkında dün toplanarak iş bırakan Eğitim-Sen üyeleri, burada basın bildirisi okudular. Bildiriyi okuyan Şube Başkanı Ünsal; “Geçen haftalarda değindiğimiz eğitim sisteminde yaşanan gericileşme ve muhafazakârlaşmanın arkasında AKP’nin siyasal yöneliminin olduğu ve bu yönelimin bugün IŞİD’e yönelik ılımlı tavrın sebebi olduğu açıktır. Ortadoğu’da yıllardır emperyalistler tarafından desteklenen ve Ortaçağ karanlığının 21. yüzyıldaki en acımasız temsilcisi olan eli kanlı IŞİD çetelerinin Kobane’ye yönelik saldırıları yoğunlaşmış, binlerce insan yeni bir katliam tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmıştır” dedi.

IŞİD’in, günlerdir Rojova’nın Kobanê kantonuna tanklar, füzeler ve ağır silahlarla saldırdığını hatırlatan Ünsal, bu saldırı, sadece Kobanê halkına yönelik olmadığını savundu. IŞİD’in, aynı zamanda Kobanê’de yaratılan demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü değerlere saldırdığını vurgulayan Ünsal; “Bölgede yıllardır sürdürülen ayrımcı ve mezhepçi politikalardan güç alan IŞİD çetelerinin herhangi bir dış destek almadan bu kadar hızlı ilerlemesi, Türkiye sınırlarına dayanması mümkün değildir. Bugüne kadar katliamcı IŞİD çetelerini besleyip, destekleyenlerin, Ortadoğu’da yaşanan ve önümüzdeki günlerde yaşanması muhtemel katliamların ve acıların bir numaralı sorumlusu olduğu açıktır.

AKP Hükümeti’nin bütün dünya tarafından bilinen IŞİD’e desteği ve sempatisi, son birkaç gün içinde ülke çapında yapılan IŞİD protestolarına yönelik devlet şiddeti ile bir kez daha onaylanmıştır. AKP hükümeti, IŞİD çetelerinin katliamlarına ülke içinde izlediği şiddet politikaları ile destek vermiştir. Türkiye’de 1990’lı yıllardan bu yana ilk kez 4 ilde ve onlarca ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, yeni bir Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasına gidilmiştir. Demokratik tepkilere yönelik en yetkili ağızlardan çıkan “misliyle karşılık verilecektir” ifadeleri, siyasi iktidarın kendi halkına karşı resmen savaş ilan etmesi anlamına gelmektedir” dedi.

Kobane’yle dayanışma eylemlerine hükümetin tepkisini eleştiren Ünsal; “Hükümetin, emniyet güçlerinin ve destekçileri olan basınının el birliği ile demokratik eylemlere karşı uygulanan sistematik devlet şiddetini gizleme gayretleri ise dikkat çekicidir. Hükümetin Kobanê’yle dayanışma eylemlerini kendisi için bir “iç tehdit” olarak görmesi ve sokağa çıkan, sesini duyurmak isteyen yurttaşlara saldırmasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Eğitim ve bilim emekçileri olarak Suriye’de ve Irak’ta yaşanan insanlık dramı karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Sadece Kobane’yi değil, insanlığın en temel değerlerini savunduğumuzu göstermek için, bir kez daha savaş politikalarının ağır bedelini ödememek için 8-9 Ekim tarihlerinde iki gün tüm Türkiye çapında iş bırakıyoruz. IŞİD barbarlığına ve emperyalist planlara karşı tüm eğitim ve bilim emekçilerini, halkların kardeşliği için seferberlik ruhuyla dayanışmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” dedi.

Bugünde iş bırakan Eğitim-Sen üyeleri, saat 11.00’de üstgeçitten kortej halinde Atatürk Anıt Alanına yürüyerek, Anıt alanında basın bildirisi okuyacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here