“Siyasetçi Her Zaman Barış Dilini Kullanmalı”

0
95

yılmaz şahutoğlu16CHP Milletvekili Aday Adayı Dr. Şahutoğlu, Esnaf Oda Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu ve çalışma arkadaşları, İskenderun Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği Başkanı Uğur Fırat ile oda başkanlarının konuğu oldu. Ziyarette konuşan Şahutoğlu, siyasetçinin her zaman barış dilini kullanması gerektiğini söyledi.

CHP Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği Başkanı Uğur Fırat; “Çıkmış olduğu bu yolda da başarılar diliyorum, her zaman dualarımız kendisiyle. En azından toplumun içerisinde ilkeli, dürüst bir arkadaşımız, yolu açık olsun” dedi.

Buraya klasik siyasetçi mantalitesiyle gelmediğini ifade eden CHP’li Şahutoğlu da demokratik yaşam kültürünün olmazsa olması olarak addettiği, önemsediği Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ile birlikte olmak, onlarla dayanışma içinde yer almak, fikir alış verişinde bulunmak için bir arada olduğunu söyledi.

Odaların, bir arada yaşama kültürünü en iyi şekilde perçinleyen, Hatay gibi bir coğrafyada sorunsuz, barış içerisinde, hoşgörü ikliminde yaşamın önünü açan en önemli meslek alanlarından bir tanesi olduğunu vurgulayan CHP’li Şahutoğlu; “Sosyal ve etnografik yapısı, insan profiliyle sadece bölgeye değil, Türkiye’ye değil dünyaya örnek teşkil edecek boyutta sevgiyi, barışı, kardeşliği içselleştirmiş ve bu hoşgörü ortamı içerisinde yüzyıllardır bir arada hiçbir sorun, hiçbir sıkıntı oluşmadan, bir arada yaşama becerisini ve hünerini sergileyen bir kentin insanlarıyız. Siyasetçi olarak da biz her zaman barış dilini kullanmamız lazım” diye konuştu.

yılmaz şahutoğlu17

İlkeli Dürüst Namuslu Vizyon Sahiplerine Çağrı Yaptı

Şahsi istikbal veya üç beş oy devşirme adına insanları birbirine düşürecek, birbirine kırdıracak, söz ve söylemlerden uzak durulması gerektiğinin de altını çizen CHP’li Şahutoğlu; “Siyasetçi her zaman temsil ettiği bölgenin, ülkenin insanının iyiliği, barışı, huzuru, kardeşliği için hareket etmek, söz ve söylemlerini bu yönde uyarlamak, bu yönde uygulamak durumundadır. Hakikaten bu topluma bir şeyler verebilecek durumda olan, ilkeli, namuslu, dürüst, vizyon sahibi insanların, hangi fikre, düşünceye sahip olursa olsun, ister muhafazakar, milliyetçi, ister liberal, sağcı, solcu olsun lütfen sahaya insin. Çünkü bu ülke hepimizin, bu şehir hepimizin, bu şehrin artı yönündeki bütün gelişimlerinin olumlu yansımalarını biz yaşayacağız, tam tersi olumsuzluklarının da bedelini biz ödeyeceğiz” dedi.

Siyaset Güven Telkin Etmiyor!

Güvenirlik endeksi en düşük kurumun siyaset kurumu olduğunu savunan CHP’li Şahutoğlu; “Bu da, siyasetçilerin seçim meydanlarında farklı, seçildikten sonraki süreçte de farklı söylem ve eylemlerinden kaynaklanıyor. Güven telkin etmiyor! Gittiğim her yerde şunu söylüyorum; kimse benden mavi boncuk dağıtmamı beklemesin. Ama biz bu kentte beraber yaşıyoruz. Bu kentte yaptığımız iş veya sosyal yaşamımızın parçası olarak da her zaman bir sürü insanla karşı karşıya geliyoruz, bir arada oluyoruz, sıkıntılarımızı beraber göğüslemeye çalışıyoruz. Biz normal sosyal yaşamımızda insanlarımıza nasıl davranıyor, nasıl yaklaşıyorsak, siyaset sahnesinde de aynı perspektife devam edeceğiz. Temel şey şu; sizlerden alacağımız bu yetkiyi, gücü tamamen iyi niyetle sizlerin iyiliği için kullanacağımızın bilincinde olmanızı istiyorum” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here