Sistem mi? Yetenek mi? (2)

0
99

Değerli okurlarım, sistemin önemini vurgulayabilmek için, bir aile reisinin gelirini sistemli harcaması gerektiğini örnek göstermiştim. Aksi halde, kendisinin ve ailesinin zorlanacağını ve hatta aldığı borçları ödeyemeyeceği için prestij zafiyetine uğrayacağından söz etmiştim.

Efendim, yapılan tüm spor uğraşılarında bir çalıştırıcının yetenekli sporcuya sahip olması gerçekten çok büyük bir şans. Bu şansı da en iyi şekilde değerlendirmek bir görevdir ve de en önemli bir görev olmalıdır. Ancak, koşulları n’olursa olsun, takımda herkesin yetenekli olduğunu varsaysak bile o takıma “Süper” dememiz mümkün değil ya da “Bu takım yenilmez armada” dememiz daha büyük yanlış olduğu gibi müsabakalarda saç baş yoldururlar.

Medyanın bulvarist kalemleri, bulvarist dedim ya yerel basından söz etmiyorum. Yerel basında nerdeee spor ilgilenen, yerel sporumuza katkı sağlayıp destek veren, sizce var mı öyle birileri? Olsa da bulvarist olsa, onları yine baş tacı ederim. Yerel gazete sahiplerim sporla ilgilenecek birilerini bulamamaktan şikâyetçi!

Neyse biz tekrar konumuza dönelim… Yetenekli futbolcuların bulunmasında doğal olarak çok büyük faydalar vardır. Herkes yetenekli oyuncuları mumla arıyorlar. Yetenekli, yıldız oyuncuların çokluğu yüz güldürür. Ancak, sistemi yerin dibine sokup da yeteneği baş köşeye koymamız mümkün değildir. Böyle düşünenlerin yanlış güzergahta olduklarını buradan samimi olarak söylemeliyim.

Her türlü oluşuma günü birlik keyifler alma düşüncesiyle yaklaşanlar, tribüne oynayan oyuncuları üstü tutuyorlar. Konuya şöyle bakalım… Yetenek bir cevherdir ve tıpkı zeka gibi başına buyruktur. Zeka kendi içinde akıl tarafından eğitilir ve disipline edilir. Bu yüzden de zeki insan, akıllı insan ayırımı vardır.

Yetenek serseri bir mayın gibidir. Eğitimsiz ve disiplinsiz bir yeteneğin bugünü ve yarını, siyah ile beyaz kadar farklı görüntüler verebilir. Oysa sistemler yetenekleri korusun ve uzun süreli verimler elde edilsin amacı ile gelişmiştir. Doğal olarak, yetenekli oyuncular sistemler için biçilmiş kaftandır, tıngır-tıngır oyuncularla hiçbir sistem gelişemez. Tabiri caizse ortaya “Hababam Futbolu” çıkar. Yarın devam edeceğiz.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here