Şirin; “Emperyalizme Karşı Savaşa Devam Edeceğiz”

0
99

işçi partisi açıklama8İşçi Partisi İskenderun İlçe Başkanı Fatih Şirin; “Emperyalizme Karşı Savaşa Devam Edeceğiz”

İşçi Partisi İskenderun İlçe Başkanı Fatih Şirin, Devrim Şehidi Asteğmen Kubilay’ın ölüm yıldönümü münasebeti ile parti binasında basın toplantısı düzenledi. Başkan Şirin; “Günümüzde bile aradan 83 yıl geçmesine karşı devlet destekli dinci-İslamcı siyasal akımların ve kanlı gerici saldırıların süregeldiği bir ülke olmaktan, ne yazık ki kurtulamadık” dedi.

Cumhuriyet rejiminin 1925 yılındaki Şeyh Sait İsyanından sonra tanık olduğu ikinci önemli irtica olayının Kubilay’ın şehit edilmesi ile sonlanan Menemen Kalkışması olduğunu söyleyen Başkan Şirin; “Cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından biridir. Menemen kalkışmasının ağır sarsıntı izleri, aradan geçen 83 yıla karşın toplumsal bellekten silinmemiştir. Kubilay ‘Devrim şehidi’ olarak yakın tarihte simgeleşmiştir. Kubilay bir öğretmen, Cumhuriyet öğretmeni, 1930 yılında İzmir Menemen’de askerlik görevini yapıyor. O sırada 24 yaşındadır. Bu genç insan, Menemen’de 23 Aralık 1930’da şeriat isteyenler tarafından öldürüldü. Yobazların gösterdiği vahşet karşısında Menemen’deki ahaliden bazılarının alkışla onaylar bulunmaları, bütün Cumhuriyetçi ve vatanperverler için utanılacak bir hadisedir” dedi.

Asteğmen Kubilay’ın öldürülmesinin sıradan bir cinayet olmadığını vurgulayan Şirin; “Genel Kurmay arşivleri yedek subay asteğmen Kubilay’ın katledilmesinin ‘Sıradan bir cinayet değil, bilinçli bir hareket olarak uygulanmaya geçirildiğini’ sergiliyor. Olaylara karışanların birbirlerime yazdıkları mektupları ve ifadeler dinci kalkışmanın, Nakşi tarikatı üyelerince gerçekleştirildiğini ortaya koyuyor. Günümüzde bile aradan 83 yıl geçmesine karşı devlet destekli dinci-İslamcı siyasal akımların ve kanlı gerici saldırıların süregeldiği bir ülke olmaktan, ne yazık ki kurtulamadık. Unutulmamalıdır ki, bugünlere kolay gelinmemiştir. Şimdi tüm bunları görmezden gelip, dini bireysellikten çıkararak siyasallaştırmak, Laik kavramının içini boşaltmaya çalışmak, ülkeyi çağın gereklerinden uzaklaştırarak karanlığa mahkum etmek anlamına gelmektedir. Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmak tarihsel görevimizdir. İrtica daima aydınlık geleceğimizin en büyük düşmanı olmuştur.

Gün, Kemalizm’i tüm çağcıl ve halktan yana ilkeleriyle gür sesle dile getirme ve Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya sarılma günüdür. Kubilay’ın kişiliğinde tüm devrim şehitlerimizi derin saygı ve özlemle anıyoruz. Cumhuriyetin sağlığını ve diriliğini koruyarak, emperyalizme karşı savaşa devam edeceğiz. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak boynumuzun borcudur” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here