Sınır Kapısında Büyük Patlama; 10 Ölü

0
51

Komşu ülkemiz Suriye’de aylar önce başlayan olaylar artarak devam ederken, olumsuzluklar ülkemize sıçramaya, insanımızın da canını almaya başladı.

Dün saat 15.00 sıralarında Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye’ye giriş yapan Suriye plakalı bir takside bulunan patlayıcının neden olduğu patlamada 10 kişi hayatını kaybetti. Patlamanın olduğu bölgenin, Suriye’ye yardım götüren araçların da bekletildiği bir alan olduğu öğrenildi.

Cilvegözü Sınır Kapısındaki personel lojmanlarının yakınında meydana gelen patlama bölge halkına korku dolu dakikalar yaşattı. Patlamada 10 kişi hayatını kaybederken 30’a yakın kişi de yaralandı. Patlamada yaklaşık 15 araç da hasar gördü. Patlamada ölen 4 kişinin Türk olduğu belirtildi. Yaralıların ise hem Türk hem Suriye uyruklu olduğu öğrenildi. Yaralılardan bazılarının hayati tehlikesinin olduğu bildiriliyor.

Suriyeli plakalı bomba yüklü aracın sınırı geçişinin hemen ardından patlatıldığı iddiası Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi tarafından da doğrulandı. Yetkililer, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Reyhanlı’da meydana gelen patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler’den bilgi aldığı belirtildi.

Cilvegözü Gümrük Müdürü Bünyamin Kulular, olayın gümrük kontrol noktasına 2 metre kala meydana geldiğini söyledi. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, patlamanın bir otomobilde meydana geldiğinin belirlendiğini açıkladı.

Patlamayı yaşayanlar; “Gördüğümüz manzara çok kötüydü. Kapının Suriye’ye açılan kapısında patlama meydana geldi. Çok ciddi bir panik havası var. Tam kapı vurulmuş durumda. Patlamanın meydana geldiği hasarı görünce ölü olduğunu düşünmek yerinde olur. Hedef kapı olarak alınmış” şeklinde korkularını ifade ettiler.

Patlamanın yaşandığı bölgeye hiçbir sivil ve basın mensubu yaklaştırılmıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here