Duyarlı Aileler Bekleniyor!

0
82

290 Çocuğumuza Aile ve Sıcak Yuva Aranıyor…

İskenderun Belediye Kültür Sarayında dün gerçekleştirilen “Gönül Elçileri Projesi” tanıtım toplantısına yoğun ilgi vardı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, katılımcılara seslenerek; “Sizleri, sevgi dolu kalbinizi açmaya sıcak yuvanızda onlara da yer vermeye davet ediyoruz” dedi.

Kurum ve daire müdürlerinin, sivil toplum örtülerinin yanı sıra, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Kaymakam Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek de toplantıya eşleri ile birlikte katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aldatmaz; “Çocuklarımız geleceğimizdir, yarınlarımızdır. Bundan dolayıdır ki üzerinde hassasiyetle durduğumuz en önemli hizmet alanımızdır. Kuruluşlarımızdan korunma altında bulunan çocuklarımıza devlet olarak her türlü imkan sunulmaktadır. Tüm çalışmalarımız çocuklarımızı eğitimden, sağlığa, kültürden, sanata donanımlı, özgüvenlerini kazanmış, üreten bireyler olarak yetiştirebilmek için sevgilerini de katarak her türlü çabayı harcamaktadırlar. Ancak, her çocuk için en ideal korunma ve bakım yeri hiç şüphe yok ki kendi öz ailesidir. Bunun mümkün olmadığı zamanlarda, yakın akrabası veya akraba dışı bir ailedir. Burada ortak nokta, çocuğun aile ortamında yetişmesidir. O nedenle koruyucu aile hizmet modelini önemsiyoruz.

Sizleri çocuklarımızın rüyalarını süslemeye, şefkat ve merhamet duygularınızla onları anlamaya, sevgi dolu kalbinizi açmaya sıcak yuvanızda onlara da yer vermeye davet ediyoruz. Gönül elçisi başvuru formunu, bakanlığımız, valiliğimiz, aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü web sayfalarından on-line olarak veya matbu olarak müdürlüğümüzden temin edebilirsiniz. Unutmayalım ki her çocuğun bir aileye ihtiyacı vardır. Çocuklarımıza sevgi dolu sıcak yuvalarınızı açın” dedi.

Toplantıda söz alan Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Bu proje sevgiye muhtaç çocuklarımız için çok önemlidir. Onlara ne kadar sevgi verirsek, onları o kadar topluma kazandırırız. Onlara sadece iyi bir eğitim vermek yetmez, onları sevgiyle de büyütelim” dedi.

Bir ülkenin yarınlarını çocukların belirlediğini söyleyen Kaymakam Ali İhsan Su da; “Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek, ülkenin geleceği o kadar iyi olur. Onları sevgi ortamında büyütmemişsek, toplumda kopuk bir birey oluyorlar. İnanıyorum ki çok kısa sürede tüm çocuklarımızı sevgi dolu iyi bir koruyucu aileye yerleştiririz” temennisinde bulundu.

Koruyucu ailelerden Salih Solak ise; “Bu duyguyu ifadelerle anlatamam! O sevgiyi onlara vermeme karşın, halen anne ve baba sevgisine açlar. Lütfen sevgi dolu ellerimizi onlara uzatalım onların buna ihtiyacı var” dedi.

Habibe Koçak ise hiçbir çocuğun dünyaya gelirken anne ve babasını seçme gibi bir şansı olmadığını belirterek; “Olsa idi herkes kendisi için en iyi aileyi seçerdi” diye konuştu ve koruyucu aile olmanın mutluluğunu anlattı.

Daha sonra yapılan sunumun ardından, katılımcıların, soru cevap şeklinde akıllarına takılan sorulara yanıt verildi. Vali Lekesiz, toplantının başlamasından kısa bir süre sonra gelen bir telefon üzerine toplantıdan ayrıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here